Kapiten bh. državnog tima govorio o sutrašnjem susretu s Kiprom

Uoči sutrašnjeg meča s Kiprom, danas je u Zenici održana press konferencija, na kojoj se osim selektora Mehmeda Baždarevića, medijima obratio i bh. kapiten Edin Džeko.

Džeko se prvo osvrnuo na minuli susret s Belgijom, gdje je naš tim pretrpio težak poraz od 4:0.

“Što se tiče utakmice s Belgijom, sigurno da smo svi podbacili. Prvo ja, pa onda svi ostali. Ne možemo biti zadovoljni. Za jednu ekipu koja želi biti među prve dvije, poraz od 4:0 je previše. Sami smo krivi, jer ono što smo napravili na terenu nije bilo dovoljno ni za šta”, rekao je Džeko, dotakavši se potom i samog duela s Kipranima.

“Sad se okrećemo drugoj utakmici. Od početka se vraćamo na taj Kipar koji nas je, mogu slobodno reći, koštao prošlih kvalifikacija. Sto posto sam siguran da ih ovaj put nećemo potcijeniti”.

Kapiten našeg državnog tima je istakao i kako igranje dvije utakmice u tri dana može biti prednost.

“Većina ovih igrača igra svaka tri dana. Igrati dva puta u tako kratkom periodu je dobro, jer moramo automatski zaboraviti šta je bilo i skoncentrisati se na sljedeću utakmicu, koja je po meni mnogo bitnija od one u Belgiji. Mislim da je Belgija reprezentacija koja je na mnogo većem nivou nego mi i svaki pozitivan rezultat bi bio plus za nas. Nažalost, nismo ga dobili i sada moramo napraviti ono što se očekuje od nas, a to su tri boda protiv Kipra”.

Napadač Rome se osvrnuo i na činjenicu da je s dvadeset pogodaka drugi najbolji strijelac evropskog dijela kvalifikacija za SP svih vremena, te da ga od rekorda njegovog idola Andriya Shevchenka dijeli svega šest.

“To može biti jedna dobra motivacija. Volio bih prije svega da postignem gol zbog ekipe i bodova, a rekordi dolaze sami od sebe. Za nas je najbitnije da pobijedimo i osvojimo važna tri boda pred najbitniju utakmicu ovih kvalifikacija s Grčkom na strani”, zaključio je Džeko.

Susret trećeg kola kvalifikacija za odlazak na SP između BiH i Kipra igra se sutra (ponedjeljak) s početkom od 20:45 časova.

Naša selekcija je trenutno trećeplasirana u grupi H s tri boda, dok je Kipar pretposljednji peti bez bodova.

(Reprezentacija.ba)