Danas se pripremama reprezentacije priključio i Izet Hajrović koji je nakon manje od dva sata od dolaska u Sarajevo već bio na treningu reprezentacije u Hrasnici.

– Danas sam došao u pola 4, vidio sve igrače i mogu reći da je atmosfera u reprezentaciji odlična. Pred nama su treninzi koje ćemo iskoristiti da se što bolje pripremimo i da napravimo za nas jedno dobro Svjetsko prvenstvo. Idemo prvi put na Mundijal i to će sigurno biti veliko iskustvo za nas. – kaže Izet Hajrović.

Fudbaler Galatasaraya prokomentarisao je naše protivnike u predstojećim prijateljskim utakmicama.

– Meksiko i Obala Slonovače su jaki protivnici koji igraju na Svjetskom prvenstvu tako da će nam pružiti utakmice kakve nas očekuju i u Brazilu. Mislim da će nam te utakmice jako koristiti pred Mundijal. – smatra Hajrović.

Izet Hajrović od dolaska u Galatasaray ne igra redovno za klub.

– Zadovoljan sam svojom formom. Turska liga je bolja od Švicarske i kada sam na zimu došao u Galatau nisam se ni nadao da ću odigrati deset utakmica. Trebalo mi je malo da se naviknem, ali mlad sam igrač, u dobroj sam formi, kako psihički, tako i fizički, tako da ću potpuno spreman dočekati Svjetsko prvenstvo. – najavljuje Izet Hajrović.

U Brazilu, ukoliko BiH prođe grupu, postoji šansa da se Izet Hajrović susretne protiv svoje bivše repreznetacije Švicarske.

– Jučer sam gledao grupe i vidio mogućnost da igramo protiv Švicarske. Ja sa time nemam problema i najvažnije mi je da gledam svoj tim i sebe, a protiv koga igramo je manje važno. Ako me pitate da li sam spreman dati Švicarskoj gol, odgovor je jasan, da! – poručio je Hajrović koji smatra kako je Njemačka glavni favorit za titulu prvaka svijeta.

(Reprezentacija.ba)