Benis Kadrić sa dva tromba igrao za BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci danas je stigla u Sarajevo iz Rio de Janeira, gdje je osvojila srebrenu medalju na Paraolimpijskim igrama.

Bh. reprezentativci su još jednom pokazali da su istinski heroji ove države, a nakon slijetanja na sarajevski aerodrom, kapiten naše selekcije Sabahudin Delalić obratio se pristunim medijima i kroz suze između ostalog objasnio kako je naš igrač Benis Kadrić odlučio igrati unatoč strogoj zabrani ljekara i time sebi ugrozio život.

Kadrić, iako sa dva tromba, nije imao dvojbe – želim igrati za svoju državu u finalu.

“Kada govorimo o reprezentaciji, ne mogu da kao kapiten to ne spomenem i kažem kome je od sportista Bosna i Hercegovina najbitnija. Naš saigrač i kolega Benis Kadrić proveo je pet dana u bolnici, imao dva tromba, od toga jedan ispod koljena, a drugi u preponi. Bilo mu je zabranjeno da se kreće, ali i da igra. Iako mu doktor nije dozvolio da igra, on je izrazio želju, spremio se i odigrao finalni meč”, istakao je Delalić.

Benis Kadrić je rođen u Visokom, a u januaru 2016. godine je gostujući u emisiji “As exkluziv” kod Muhameda Bikića ispričao svoju životnu priču, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim,

(Reprezentacija.ba)