Pjanićev debi za novi klub u najelitnijem klupskom takmičenju

Prvo kolo Lige šampiona nastavlja se večerašnjim susretima skupina “E”, “F”,”G” I “H”, a nama najinteresantniji bit će onaj u Torinu, gdje Juventus bh. reprezentativca Miralema Pjanića dočekuje aktuelnog osvajača Evropske lige – Sevillu.

Ove dvije momčadi do sada su se sastajale dva puta i to u prošlogodišnjem izdanju ovog takmičenja, kada su i jedni i drugi slavili domaće pobjede.

Morata i Zaza pogađali su za Juventus u trijumfu od 2:0, dok je Sevilli minimalnu pobjedu (1:0) donio Llorente.

Juventus nikada nije izgubio meč otvaranja u 16 dosadašnjih nastupa, što će mu uz odličnu formu (tri pobjede na tri ovosezonska meča) biti najveći adut.

I jedni i drugi ovaj meč dočekuju u dobrom raspoloženju. Juventus je proteklog vikenda savladao Sassuolo s 3:1 uz prvijenac našeg Miralema Pjanića, dok je Sevilla rezultatom 2:1 bila bolja od Las Palmasa.

Allegri

“Sevilla je mijenjala mnogo u odnosu na prošlu sezonu. Sada napadaju više. Vrlo su hrabri i postižu mnogo golova. Imaju mnogo iskustva u evropskim takmičenjma, što najbolje pokazuje i to da su tri godine zaredom osvojili Evropsku ligu. Moramo igrati uravnoteženo i sa strpljenjem, znajući da je naš cilj osvojiti tri boda i započeti grupnu fazu na najbolji način. Prva utakmica je najvažnija”, rekao je trener Juventusa Massimiliano Allegri na press konferenciji povodom večerašnjeg meča.

Juventusu će u ovom susretu faliti povrijeđeni Marchisio i Sturaro, dok će Sevilla nastupiti bez Nasrija, Kolodziejczaka i Trémoulinasa.

Vjerovatni sastavi:

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Dani Alves, Khedira, Lemina, Pjanić, Evra; Higuaín, Dybala.

Sevilla: Rico; Mercado, Rami, Pareja; Iborra, N'Zonzi, Sarabia; Mariano, Vitolo, Kiyotake; Vietto.

(Reprezentacija.ba)