Selektor Malkočević zadovoljan prvim poluvremenom protiv Njemačke

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine nakon utakmice sa Austrijom najavljivali su čvršču igru u drugom kolu protiv Njemačke.

Da su ozbiljni u svojim namjerama pokazali su već na otvaranju večerašnjeg susreta kada su u prvom napadu dođli do prednosti.

„Drago mi je da smo dobro odgovorili nakon prve utakmice sa Austrijom. Njemačka je bila favorit, međutim prvo poluvrijeme odigrali smo na veoma visokom nivou. Na vrijeme smo došli do prednosti i imali još dvije dobre prilike. Iako je Njemačka i tada imala bolji posjed, možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom“, rekao je selektor Sakib Malkočević i dodao:

„U drugom dijelu igre nas je presjeklo isključenje i crveni karton Rijada Sadikua. Vrlo teško je bilo igrati protiv tako jake selekcije sa igračem manje. Na kraju smo iz dvije greške primili dva gola. Čestitam Njemačkoj na pobjedi, ali zadovoljan sam i kako su naši momci danas odigrali.“

Potišten nakon poraza bio je reprezentativac Predrag Vladić:

„Teško je govoriti poslije ovakve utakmice. Dali smo svoj maksimum. Nažalost nismo pobijedili. Igrali smo čitavo drugo poluvrijeme sa igračem manje i to nam je otežalo stvari. Čestitam protivniku.“

(Reprezentacija.ba)