Naša selekcija za protivnike u grupi B imat će Austriju, Ukrajinu i Njemačku

Utakmicama u grupama A i B, danas (5. maj) će početi Europsko prvenstvo za kadete, na kojem će nastupiti i Bosna i Hercegovina.

Bh. kadeti po prvi put u svojoj historiji igraju na Euru, a nalaze se u grupi sa B sa Austrijom, Ukrajinom i Njemačkom.

Izabranici Sakiba Malkočevića danas će odigrati susret prvog kola grupe B protiv selekcije Austrije.

Austrija je u kvalifikacijama za Elitnu rundu nastupila u grupi 5 zajedno sa Srbijom, Litvanijom i Luksemburgom te osvojila prvo mjesto i plasirala se u Elitnu rundu.

U17 austrija

Austrijanci su savladali Litvaniju (2:1) i Luksemburg (2:1), dok su protiv Srbije odigrali neriješeno (1:1).

U Elitnoj rundi, naš sutrašnji protivnik je bio u grupi 6 sa Francuskom, Islandom i Grčkom te uz puno sreće došao do Europskog prvenstva.

Kadeti Austrije su remizirali sa Grčkom (0:0) i Islandom (0:0), a u posljednjem kolu su pobijedili Francusku sa 2:1 i izborili plasman na Euro.

Glavna snaga Austrijanaca je čvrsta i kompaktna odbrana, koja je primila samo četiri gola u šest mečeva na putu do Europskog prvenstva

Reprezentacijua Ukrajine, naš stručni štab i igrači veoma dobro poznaju, s obzirom da su Ukrajinci bili u grupi 13 kvalifikacija za Elitnu rundu sa bh. kadetima, Moldavijom i Estonijom i osvojili prvo mjesto.

U17 ukrajina

Ostvarili su pobjede protiv naše selekcije (3:0), Estonije (2:0), a remizirali su sa Moldavijom (1:1).

U Elitnoj rundi, Ukrajina je igrala u grupi 2 sa Engleskom, Finskom  i Turskom, te ponovo pokazali svoj kvalitet i završili prvi u grupi.

Ukrajinci su savladali Tursku (3:0) i Finsku (3:0), dok su odigrali neriješeno sa Engleskom (1:1).

Svi kadetski reprezentativci Ukrajine igraju u domaćoj ligi, a najbolji igrači su Deda i Buletsa, mladi fudbaleri kijevskog Dynama.

Selekcija Njemačke direktno se plasirala u Elitnu rundu, u kojoj je igrala u grupi 4 zajedno sa Slovačkom, Bugarskom i Holandijom te osvojila prvu poziciju.

U17 njemačka

Njemačka je ostvarila pobjede nad Slovačkom (5:1) i Holandijom (1:0), dok je  remizirala  sa Bugarskom (1:1).

Svi reprezentativci Njemačke nastupaju u domaćem šampionatu, a najbolji igrač je Renat Dadachov (porijeklom iz Azerbejdžana), koji je za U17 selekciju Njemačke postigao 10 golova u isto toliko utakmica.

(Reprezentacija.ba)