Kadeti stigli u Sarajevo nakon plasmana na Europsko prvenstvo

Bh. kadetska reprezentacija jutros je stigla u Sarajevo iz Gruzije gdje je uspješno okončala Elitni dio kvalifikacija za plasman na Europskom prvenstvo.

Izabranici selektora Sakiba Malkočevića su doputovali jutros na Međunarodni aerodrom u Sarajevu gdje je po dolasku održana press konferencija.

Među našim momcima vlada odlična atmosfera nakon odličnih partija u kvalifikacijama i ostvarenog historijskog uspjeha plasmana na Europsko prvenstvo.

“Emocije su još uvijek svježe, moram se zahvaliti svim ljudima na podršci dok smo boravili u Gruziji i na pripremama. Imam osjećaj da smo učinili nešto veliko za naš savez i državu. Najveće čestitke su danas zaslužili ovi momci. Oni su našu državu proteklih deset dana predstavljali na najbolji mogući način, bili su najbolji na turniru. Definitivno smo dobili najpozitivnije kritike od svih reprezentacija i predstavnika UEFA-e”, kazao je Malkočević po dolasku na aerodrom.

U-17 nacionalni tim naše zemlje u pobjedama nad Gruzijom i Italijom u okviru pomenutog Elitnog dijela kvalifikacija ostvario plasman na Europsko prvenstvo koje se u maju igra u Azerbejdžanu.

VIDEO \\ Nakon historijskog uspjeha bh. kadeti se vratili u BiH

Prva fudbalska reprezentacija koja je odvela Bosnu i Hercegovinu na Europsko prvenstvo vratila se jutros u domovinu!

Posted by BiH Reprezentacija on Monday, 21 March 2016

(Reprezentacija.ba)