Zvanična stranica Concacaf Lige Šampiona (Sjeverna i Srednja Amerika) izabrala je Esmira Bajraktarevića (19) za najboljeg igrača 1/16 finala ovog takmičenja.

New England je u dvomeču noakut fauze eliminisao Alajuelense iz Kostarike (4:0, 1:1), a Esmir za američku momčad postigao gol i asistirao.

Esmir i saigrači će u borbi za polufinale Lige Šampiona igrati protiv meksičke Club Americe.

Bajraktarević je ove sezone ukupno odigrao osam mečeva u svim takmičenjima, jednom pogodio i dva puta asistirao.

Esmir je zahvaljujući sjajnim igrama dobio i poziv Olimpijske selekcije SAD-a (U23) za koju je nedavno igrao protiv Gvineje i Francuske.

Talentovani ofanzivac će najvjerovatnije nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu za SAD.

Ponosan na svoje porijeklo, na roditelje iz Srebrenice

Inače, Bajraktarević je nedavno u razgovoru sa novinarom Aldinom Lagumdžijom na NOVA BH televiziji kazao da je u procesu dobijanja pasoša BiH.

“U procesu sam dobijanja pasoša Bosne i Hercegovine. Ponosan sam na svoje porijeklo, na moje roditelje iz Srebrenice. Svaki dan imam nosim bosanski lančić, imam Bosnu na sebi” poručio je Bajraktarević.

Esmir je ranije nastupao i za mladu reprezentaciju SAD-a, nakon čega je u martu 2023. godine govorio za Reprezentacija.ba.

Bila mi je čast igrati te utakmice, odrastao sam ovdje, ali ipak nisam ni zaboravio porijeklo. Odrastao sam u bosanskoj kući, kući u kojoj se njeguju naši običaji, već sa pet godina sam gledao Džekine utakmice, haha. Duboko u meni je Bosna i Hercegovina i svakako da bih volio jednog dana igrati za Zmajeve.” rekao je tada Bajraktarević za Reprezentacija.ba.

(Reprezentacija.ba)