Darko Milisavljević (49) više nije trener bh. premijerligaša Zvijezde 09.

Zvijezda je putem zvanične stranice saopštila da Milisavljević napušta klub zbog zdravstvenih problema.

Sada već bivši trener Zvijezde je istakao da po preporuci ljekara u narednom periodu neće moći da se bavi poslom koji najviše voli.

“Većina sportske javnosti u Srbiji i BiH nije bila upućena u moje zdravstveno stanje, a zbog porodice i sebe držali smo što dalje od javnosti.

Novi zdravstveni problemi desili su se u srijedu 20. marta u toku reprezentativne pauze. Po preporuci ljekara UKC Kragujevac, u narednom periodu neću moći da se bavim poslom kojim najviše volim.

Ovim prilikom upućujem zahvalnost doktorima u Bijeljini, doktorima UKC Kragujevac i naravno svim zaposlenima u FK “Zvijezda 09”, ljudima koji vode klub, bivšem, a i sadašnjem stručnom štabu, igračima, FK Radnički 1923 i prijateljima iz fudbala na riječima podrške za mene i moju porodicu.

Posebna zahvalnost porodici Jović, Luki i Milanu. Svojim igračima želim da se bore do kraja, da probaju nemoguće i da znaju da kako u životu tako i u sportu predaja nikada nije opcija.

Hvala svim klubovima u BIH na toplim dobrodošlicama i poštenoj borbi. Iako “stranac” nikada se tako nisam osećao. Puno pozdrava i Bog vam dao zdravlja i sreće”, navodi se u saopštenju Darka Milisavljevića.

Inače, Milisavljević je u klub stigao početkom sezone i tada je bio pomoćnik Mihajlu Jurasoviću.

Nakon njegovog odlaska je preuzeo poziciju šefa stručnog štaba, a u nastavku sezone je ostvario dvije velike pobjede i to protiv Sarajeva sa 1:0 te Željezničara 2:1.

Tokom trenerske karijere predvodio je Radički 1923 iz Kragujevca, Jagodinu, Slogu iz Kraljeva te Slogu iz Požege.

Spomenimo da je Zvijezda trenutno posljednja na tabeli PL BiH sa 17 bodova.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16