Nakon sinoćnjeg poraza od Ukrajine, već tradicionalno, obratio se nestrpljivoj javnosti i predsjednik FS BiH, Vico Zeljković.

Niz odluka Izvršnog odobra FS BiH pod predsjednjanem Zeljkovića narušio je šanse reprezentacije Bosne i Hercegovine da napravi rezultat u protekle dvije godine.

I sami predstavnici saveza najčešće kao svoj uspjeh u radu reprezentacije ističu samo to da ekipa ima priliku da boravi u dobrim hotelima i trenira na terenima dostojnim državne selekcije. Već letovi avionima su bili često komplikovani za organizaciju za FS BiH, pa je reprezentacija u prošlim kvalifikacijama znala satima čekati letove po restoranima ili kasno u noć pred utakmicu stići na destinacije.

Zeljković vidi svijetlu budućnost.

“Nažalost, ni peti pokušaj da se preko baraža domognemo velikog takmičenja nije bio uspješan. Ovo je poraz koji ćemo sigurno pamtiti, kao jedan od najbolnijih zbog načina na koji se desio. Ipak, ova utakmica je pokazala i nešto pozitivno, a to je da BiH ima mlad i perspektivan tim, koja ima svijetlu budućnost.”

Demantovao je i sam sebe sa ranijim ocjenama da su mnogi igrači u našoj reprezenaciji višak zbog manjka kvalitete. Sada kaže da su sumnje bile neopravdane.

Bilo je u prethodnom periodu mnogo sumnji u kvalitet, ali su igrači večeras pokazali da je to bilo neopravdano. Moramo iz ovog poraza izvući pouke i pripremiti se za ono što nas očekuje u narednom periodu”, napisao je Zeljković.

Bosna i Hercegovina je vodila do 85. minute i činilo se da će Zmajevi igrati finale baraža. Uslijedila su dva gola Ukrajine u tri minute i snovi o Europskom prvenstvu su ugašeni.

BiH će u utorak odigrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Izraela na Grbavici.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16