BiH je večeras u Zenici poražena od Ukrajine sa 1:2 u polufinalu baraža za EURO i ostala bez plasmana na prvenstvo.

Selektor Savo Milošević (50) je govorio nakon meča za BHRT 1.

“Mislim da smo igrali dobro 80, 85 minuta. Žao mi je momaka i načina na koji smo primili dva gola i to iz kontranapada. Povrede Ahmedhodžića i Dedića su mnogo uticale. Nemam nijednu zamjerku prema momcima.

Mislim da niko ne može da zamjeri igračima na zalagnju, na borbi, ali i na kvalitetu. Igrali smo protiv ozbiljne ekipe i mislim da smo ih neutralisali 85 minuta. Nažalost, nismo imali koncentracije da to završimo kako treba”, kazao je Milošević i dodao:

“Generalno, mislim da smo uspjeli nešto što je jako teško protiv ozbiljne ekipe. Čak i slabije ekipe vam stvore nekoliko šansi. Ukrajina do prvog gola nije stvorila nijednu ozbiljnu šansu. Momci su ispoštovali sve taktičke zamisli.

Drago mi je što su igrači vidjeli da mogu mnogo više od onoga što je bio slučaj u prethodnu godinu. Ova ekipa može mnogo više. Momci su večeras zaista pokazali da mogu igrati protiv ozbiljne ekipe. Ova utakmica je bila na nivou Europskog prvenstva.”

O budućnosti reprezentacije?

“Neki kostur i baza tima su tu. Momci su to i večeras pokazali. Važno je da igrači imaju karakter. Najdraže mi je što su večeras protiv ozbiljnog tima pokazali da imaju karakter. Nijednog trenutka se nisu uplašili. Uspjeli su da sve ispoštuju na jednom visokom nivou. Na bazi ovoga treba graditi budućnost.

Poraz jeste bolan, ali mislim da se iz ovog može nešto graditi ako pričamo o kvalitetu. Mnogi nisu vjerovali da imamo kvalitet, ali su momci pokazali da ga imaju. Želim da ponovim da smo pokazali da možemo. Imamo igrače za budućnost i ja se lično ne bih brinuo za budućnost bh. fudbala.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16