Zmajevi su danas krenuli sa pripremama za Ukrajinu, a javnosti se obratio i predsjednik FS BiH, Vico Zeljković.

Iako se reprezentacija BiH nalazi u vještački proizvedenoj rezultatskoj krizi prvenstveno odlukama Izvršnog odbora pod njegovim predsjedanjem, između ostalog zbog afere pokušaja dogovaranja utakmice protiv Rusije, te pogrešnih poteza u promjenama i izboru selektora koje je i sam priznao, Zeljković je optimista.

“Još dva koraka nas dijele od plasmana na evropsku smotru najboljih reprezentacija. Ovo je cilj koji smo sebi davno postavili, pa uprkos i padovima, nikada od njega nismo odustali.

Vjerujem, a znam i da vjeruju svi u kampu reprezentacije da imamo kvalitet, znanje i želju da dođemo do istorijskog uspjeha. U narednim danima jedinstvo oko zajedničkog cilja nikada nije bilo potrebnije. Sretno momci!”, napisao je Zeljković na svom Facebook profilu.

“Činjenica je da je napravljena greška što mu mandat nije produžen” prokometarisao je nedavno Zeljković smjenu Peteva kojemu nije produžen ugovor na kormilu reprezentacije BiH bez obzira na sjajne rezultate u Ligi Nacija.

Reprezentativci BiH danas su se okupili, a večeras su na Grbavici obavili prvi trening.

Edin Džeko je propustio trening i ostao u hotelu zbog dodatnog, potrebnog odmora, a lakše su povrijeđeni Kenan Pirić i Nemanja Bilbija.

Zmajevi će i naredna dva dana trenirati na Grbavici.

Medijima se danas obratio i selektor Savo Milošević.

Susret sa Ukrajinom igra se u četvrtak u 20:45 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16