Željezničar će u okviru 23. kola Premijer lige BiH gostovati Zrinjskom, a utakmicu je najavio šef struke Želje, Bruno Akrapović.

“Očekivanja su kao i uvijek s moje strane pozitivna. Ekipa je imala mnogo, mnogo razgovora gdje smo analizirali, pričali i tražili uzroke za zadnju utakmicu koju smo negativno završili. Mislim da su igrači shvatili o čemu se radi, mislim da taj efekat priče i razgovora i zdravog razuma će donijeti svoje rezultate, da ćemo pokazati dobre rezultate protiv Zrinjskog, protiv ekipe koja nije napravila rezultate koji su i njihovoj kvaliteti.

Neosporno imaju kvalitet na svim pozicijama, na nama je da se suprostavimo tome, da pokažemo pravo lice koje smo vidjeli u domaćim utakmicama i da zaboravimo negativne stvari. Gledamo samo pozitivno naprijed, to želim igračima usaditi u glavu, da je sve moguće, zašto ne i pobjeda protiv Zrinjskog”, kazao je Akrapović, a potom dodao za igrački kadar.

“Situacija je malo otežavajuća, imamo Amoaha koji je i prije Zvijezde imao neke probleme u muskulaturi, Charles Bismark se vraća treningu, da li će biti sutra nekih minuta ili ćemo ići na sigurno za utakmicu protiv Veleža to ćemo odlučiti u zadnjim momentima. Svi ostali igrači su ok.”

Utakmica Zrinjski – Željezničar igra se sutra u 16:00 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16