Savo Milošević (50) kroz vrlo jednostavan primjer napravio je usporedbu fudbala nekada i sad.

Kroz poređenje sebe i Edina Džeke.

“Ja sam igrao poziciju špica i imao sam tri sekunde da primim loptu i odigram. Edin Džeko danas ima pola sekunde za to isto. Dakle mora biti šest puta brži, dakle 600% da izvede isti tehnički detalj. Dakle jasno poređenje gdje je fudbal bio nekad i gdje je sad” rekao je naš selektor u intervjuu za Balkan Rules.

“To onda povlači niz stvari koje moraju da se naprave brže. Mora da se namjesti brže, da se izbori za poziciju brže, a onda tek to tehnički mora da izvede brzo da bi nastavio brzo da se kreće da bi došao u situaciju da da gol. Sve to isto tako brže radi i protivnik.” ukratko je opisao Milošević.

Milošević je zabio u karijeri 65 golova za Partizan, 32 gola za Aston VIllu, 22 gola za Osasunu, 45 golova za Real Saragosu, po 15 golova za Parmu i Celtu, 12 golova za Espanyol, 36 golova za reprezentaciju…

On u ponedjeljak u Sarajevu okuplja reprezentaciju BiH kako bi se do četvrtka pripremili za utakmicu polufinala baraža protiv Ukrajine koja se igra u Zenici.

Ako pobijedimo 26. marta igramo protiv Islanda ili Izraela na Grbavici za plasman na EURO 2024.

Selektor Savo Milošević na raspolaganju će imati 26 igrača

Golmani: Ibrahim Šehić (Al Khaleej), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)

Odbrana: Amar Dedić (RB Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm), Eldar Čivić (Ferencvaros), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Renato Gojković (Orenburg), Nihad Mujakić (Ankaragucu)

Vezni red: Rade Krunić (Fenerbahce), Gojko Cimirot (Al Fayha), Ivan Bašić (Orenburg), Benjamin Tahirović (Ajax), Miralem Pjanić (Al Sharjah), Denis Huseinbašić (Koln), Haris Hajradinović (Kasimpasa) , Amar Rahmanović (Samara)

Napad: Edin Džeko (Fenerbahce), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Said Hamulić (Lokomotiv Moskva), Smail Prevljak (Hertha), Dal Varešanović (Rizespor)