Selektor BiH Savo Milošević (50) našao se u problemima pred meč polufinala baraža za EURO protiv Ukrajine (21. mart u Zenici) zbog povrede stopera Basela Adriana Leona Barišića (22).

Barišić sigurno propušta naredni duel, a Milošević sada na raspolaganju ima četiri stopera – Anela Ahmedhodžića (24), Dennisa Hadžikadunića (25), Nihada Mujakića (25) te Renata Gojkovića (29) koji nema pravo nastupa protiv Ukrajine zbog suspenzije.

Tu je i Sead Kolašinac (30) koji ove sezone kao stoper u Atalanti, ali je u kvalifikacijama za EURO za naš tim igrao na lijevom beku.

Ukoliko se Milošević odluči za naknadni poziv, svoju šansu čekaju Nermin Zolotić (30) te Ermin Bičakčić (34).

Zolotić je ove sezone odigrao 28 utakmica za Casa Piu u svim takmičenjima. Njegov tim je trenutno na 11. mjestu u Portugalu sa 27 bodova nakon 25 odigranih kola.

Nermin je za Zmajeve odigrao jedan susret i debitovao je upravo kod selektora Miloševića. Nastupio je u susretu kvalifikacija za EURO 2024 protiv Slovačke.

Bičakčić je u tekućoj sezoni odigrao 15 susreta za Eintracht iz Braunschweiga, zabio tri gola i jednom asistirao. Njegov tim je poslije 25 odigranih kola na 17. mjestu u 2. Bundesligi sa 24 boda.

Ermin je za Zmajeve odigrao 35 susreta i postigao tri gola. Zadnji put je nastupio 2020. godine u susretu UEFA A Lige Nacija protiv Poljske.

Selektor Milošević je protiv Luksemburga u pretposljednjem meču kvalif. za EURO priliku pružio i Adnanu Kovačeviću (30), ali stoper poljske Korone u 2024. godine nije odigrao nijedan od pet susreta za svoj tim i male su šanse da će dobiti poziv.

Spisak selektora Miloševića za baraž:

Golmani: Ibrahim Šehić (Al Khaleej), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)

Odbrana: Amar Dedić (RB Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm), Eldar Ćivić (Ferencvaros), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Renato Gojković (Orenburg), Nihad Mujakić (Ankaragucu)

Vezni red: Rade Krunić (Fenerbahce), Gojko Cimirot (Al Fayha), Ivan Bašić (Orenburg), Benjamin Tahirović (Ajax), Miralem Pjanić (Al Sharjah), Denis Huseinbašić (Koln), Haris Hajradinović (Kasimpasa) , Amar Rahmanović (Samara)

Napad: Edin Džeko (Fenerbahce), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Said Hamulić (Lokomotiv Moskva), Smail Prevljak (Hertha), Dal Varešanović (Rizespor)

U slučaju pobjede nad Ukrajinom, Zmajevi će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Island – Izrael.

Finale je na rasporedu 26. marta na Grbavici.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16