Ukrajinski novinar, Ihor Tsyganyk, pisao je o povredi krilnog fudbalera Girone, Viktora Tsygankova (26).

Viktor Tsygankov se povrijedio na utakmice LaLige protekli vikend protiv Girone. Tsygankov je ubilježio asistenciju, a zamijenjen je u 64. minuti zbog povrede koljena.

Španski mediji pisali su da nije riječ o ozbiljnijoj povredi, te da će Viktor biti u rosteru naredni vikend protiv Getafea. Ipak, ukrajinski novinar piše drugačije.

“Vidite, svi su vidjeli sliku Tsygankova, koji ima led na koljenu. Razumijemo da bi to moglo biti oštećenje ligamenata. Do sada je objavljeno da Tsygankov nema ozbiljnijih problema. Želim da vam kažem svoje viđenje ove priče. Činjenica je da je prva magnetna rezonanca, prvi pregled urađen kada otok na nozi još nije spao, a sada ne možemo govoriti o apsolutnoj sigurnosti dijagnoze.”

Novinar je siguran da će ukrajinski fudbaler prije utakmice protiv Getafea još jednom biti podvrgnut magnetnoj rezonanci.

“Sada, od danas, Tsygankova boli noga. Niko ne zna šta će se dalje dogoditi. I objektivno, potrebno je sačekati dok otok ne spadne i onda napraviti magnetnu rezonancu. Zbog toga će najverovatnije, prije sljedeće utakmice sa Getafeom, Tsygankov još jednom slikati da vidi, bez otoka, kakve povrede ima i da li ih uopšte ima. Stoga je sada nemoguće objektivno procijeniti Tsygankovovo stanje.”

Viktor Tsygankov je ove sezone odigrao 27 utakmica na kojima je postigao šest golova i dodao četiri asistencije.

Za Ukrajinu je ukupno igrao na 50 utakmica, a 11 puta se upisao u listu strijelaca.

U Kvalifikacijama za EURO je postigao dva gola i dodao jednu asistenciju.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16