Selektor Savo Milošević (50) u razgovoru za Federalnu televiziju komentarisao je predstojeći baraž protiv Ukrajine.

“Ukrajina individualno nije bolja ekipa od nas. Mi moramo naučiti ipak da igramo timski, taktički, da organizacijom rješavamo probleme” rekao je Milošević.

Ističe kako su igrači izuzetno osjetljivi na rezultate i kritike javnosti.

“Vrlo im je bitno i teško prolaze ono što dolazi sa lošim rezultatima. Žao mi je što su u takvom stanju, ali i drago zato što tako vidim da im je stalo” kaže selektor.

“Mi ćemo do utakmice imati objektivno tri treninga. Zato nismo željeli praviti veće izmjene, kako bi tek na utakmici vidjeli šta neki igrači mogu ili ne mogu. Huseinbašića ne ubrajam u te planirane izmjene, to je poseban slučaj” najavljuje selektor.

Ukrajinski kolega hvali Bosnu i Hercegovinu

“Peto mjesto u grupi nije ono što je zaslužila reprezentacija BiH. Savo Milošević je nakon svog dolaska napravio veoma veliku rotaciju, posmatrao sve igrače. Gledali smo dosta bosanskih utakmica. Gotovo svi njihovi fudbaleri igraju u Europi. Ovo je jaka ekipa, moramo biti spremni za to.” rekao je Sergiy Rebrov selektor Ukrajine.

BiH i Ukrajina igraju baraž za EURO 2024 21. marta u Zenici.

Pobijedimo li, 26. marta na Grbavici za plasman na EURO 2024 igramo protiv boljeg iz drugog polufinala baraža koje igraju Izrael – Island. I u slučaju poraza BiH će igrati meč 26. marta na Grbavici, ali prijateljski, protiv poraženog iz duela Izrael – Island.

Na EURO 2024 u grupi nas čekaju Belgija, Rumunija i Slovačka. Utakmice bi igrali u Minhenu, Hamburgu i Stuttgartu.

Prvenstvo će 14. juna otvoriti domaćin Njemačka i Škotska.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16