Željezničar je sinoć u velikom gradskom derbiju savladao Sarajevo sa 3:0. Atmosfera na stadionu je bila sjajna iako su nedostajali gostujući navijači za još bolji štimung.

FK Željezničar danas je objavio video u kojem je pokazano kako su navijači Želje otpjevali “Grbavicu”, a potom je uslijedila i bakljada na sve tri tribine.

Vrijedno pohvale je što utakmica nije niti jednom prekinuta zbog pirotehnike. Klub je uz video pojasnio i nadimak Grbavice “Dolina ćupova”.

“Ima tom nazivu dugo, sjećam se dobro. Vezano je za Indokinu, odnosno za borbe oko tadašnjeg Laosa gdje su se dvije frakcije borile na području današnjeg Vijetnama. Bile su to višegodišnje i krvave borbe. Borili su se po klancima, a jedan od njih, najstrašniji u tom ratu u Indokini zvao se Dolina ćupova. Čini mi se da je to prvi put spomenuo Pero Žagar iz ljubljanske Olimpije koji je rekao: “Vi koji idete na Grbavicu, ostavite svaku nadu.” Time je aludirao da nemaju šanse da na našoj Grbavici osvoje išta osim rukovanja nakon poraza”, kazao je Zdenko Jelić o nazivu Dolina ćupova.

Željezničar je sa tri boda pobjegao iz opasne zone, a u narednom kolu gostuje Zvijezdi 09 gdje će tražiti prve bodove u gostima ove sezone.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16