MUP Kantona Sarajevo objavio je saopštenje u kojem su potvrdili hapšenje šest osoba koje su sumnjiče za napad na službena lica.

Podsjetimo, jučer su pripadnici grupe Horde zla sa kacigama i palicama ušli u naselje Grbavica gdje ih je vrlo brzo zasutavila policija, te su prilikom bježanja povrijedili dva policajca.

“Dana 03.03.2024. godine u popodnevnim satima, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode B.H., rođen 2001. godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu, M.S., rođen 1997. godine u Sarajevu, nastanjen u Vogošći, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti /član 359. stav 2. KZ FBiH/, A.B., rođen 1991. godine u Sarajevu, A.Ć., rođen 1991. godine u Sarajevu, N.B., rođen 1999. godine u Bugojnu i Dž.Dž., rođen 1995. godine u Tuzli, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Napad na ovlaštenu službenu osobu /član 359. stav 2. KZ FBiH/ u vezi sa članom 31. istog zakona /Saučesništvo/- naveli su iz MUP-a KS.

Imenovani se sumnjiče za napad na policijske službenike u ulici Fra Filipa Lastrića, općina Novo Sarajevo, kojom prilikom su dva policijska službenika povrijeđena.

Putnička motorna vozila Peugeot i Renault Megane kojim su povrijeđeni policijski službenici, pronađena su u ulici Bratunačka, općina Ilidža, te u ulici Franca Lehara, općina Centar Sarajevo.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja”, stoji u saopštenju MUP-a KS.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16