Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija (24) će danas od u drugoj utrci superveleslaloma u norveškom Kvitfjellu i to sa najboljim startnim brojem u karijeri.

Utrka počinje u 11,00 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Eurosport.

Muzaferija, koja je ranije zauzela fantastično deveto mjesto u superveleslalomu, će sutra sa starta krenuti sa brojem 23.

Elvedina je trenutno na 24. mjestu u superveleslalomu sa 62 boda.

Najboljih 25 skijašica će nastupiti na finalu u austrijskom Saalbachu, pa Muzaferija ima realne šanse da izbori nastup u samoj završnici.

Muzaferija će u Saalbachu sigurno nastupiti u finalu spusta, s obzirom da zauzima 23. mjesto u poretku ove discipline sa 69 bodova.

Naša najbolja skijašica je u ukupnom poretku na 54. poziciji sa 131 bodom.

Samopouzdanje na visokom nivou

Elvedina je nakon današnje utrke kazala da je veoma sretna što je ostvarila najbolji rezultat u karijeri u superveleslalomu.

“Jako sam sretna. Nažalost, utrka spusta je otkazana, ali ovo je meni dobro došlo da imam priliku da se kvalifikujem za finale u superveleslalomu. Trka je bila dobra. Trenutno sam 24. u ukupnom poretku superveleslaloma. Imamo i sutra utrku i nadam se da ću imati dobar plasman i ići u Saalbach.

Nije bilo tako lako. Bila sam na ovoj stazi samo prošle godine i bila sam veoma spora. Stazu ne poznajem kao druge staze u Svjetskom kupu. Moja samopouzdanje je na veoma viskom nivou i bilo gdje mogu skijati jako brzo i dobro”, rekla je Elvedina i dodala:

“Utrke su malo drugačije. Drago mi je da sam pokazala, iako sam iz Bosne i Hercegovine, da mogu napraviti veoma dobar rezultat. Top 10 i Top 5 u Svjetskom kupu. Mislim da je ovo samo početak karijere. Sutra će biti jako bitna utrka. Ipak, osjećam se dobro i mislim da će mi sutra biti lakše i nadam se boljem rezultatu.”