Željezničar i Sarajevo u nedjelju od 18,45 sati na Grbavici u okviru 21. kola PL BiH igraju najveći bh. derbi.

Trener Sarajeva Simon Rožman govorio je za zvaničnu Youtube kanal Bordo tima pred ovaj meč.

“Vjerujte da igrači najviše vole utakmice, što ih je više to je bolje, manje se trenira. Spremni smo za ovaj ritam. Od početka govorim da će svi dobiti šansu i na njima je da pokažu ili će igrati više ili manje. Dobra je bila reakcija ekipe u Banjoj Luci.

Potrošnja je bila veća nakon utakmice sa Zvijezdom gdje smo zaslužili više nego što smo dobili. Dosta nas je poremetilo to, ali ekipa je reagovala na pravi način. U fazi napada imamo dosta rezervi i svaka sljedeća utakmica nam je šansa da budemo bolji”, rekao je Rožman te se osvrnuo na početni sastav protiv Želje:

“Sljedeću utakmicu svi žele igrati. Znamo šta derbi znači, a za ovu utakmicu ćemo se kao uvijek odlučiti za one za koje mislimo da su najspremniji i koji mogu odgovoriti na sve šta će se dešavati na terenu. Strategija je jasna kako želimo igrati.

Igrači su zdravi, spremni i motivisani i znaju da smo u prvim utakmicama pokazali manje nego što smo možemo pa je svaka sljedeća utakmica šansa da se pokažemo u boljem svjetlu te da idemo prema zadnjoj trećini prvenstva u malo boljoj atmosferi.”

Trener Sarajeva ističe da je privilegija za sve aktere što imaju priliku da učestvuju na velikom derbiju.

“Privilegija za sve nas je što možemo učestvovati na ovakvom derbiju. To je lijepa, sportska priča, uvijek pune tribine i uvijek puno emocija. Jako je bitno kako ove vanjske stvari možeš iskontrolisati. Ne bih sad ulazio u neke situacije jer ovo je derbi, nema veze ko je gdje na tabeli.

Gledao sam historiju, nikad nije bila neka ljepotica, ali je bilo puno motiva i žara. Vjerujem u sportski derbi gdje ćemo svi uživat. Fudbal će se igrati i u ponedjeljak šta god da bude na Grbavici.”

Utakmicu Željo – Sarajevo sudit će Ermin Sivac iz Zenice.

Meč direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16