Košarkaška reprezentacija BiH sinoć je poražena od Francuske u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket.

Francuzi su uspjeli zaustaviti Džanana Musu, a jedan od najzaslužnijih za to je Andrew Albicy.

Andrew Albicy igra za Gran Canariju u Španiji, jako dobro poznaje Musu i nakon meča je govorio o planu.

“Znali smo da nas čeka teška utakmica. Bosna i Hercegovina je ekipa netipičnog profila s pet visokih igrača od 2 metra. Bili smo spremni, dobro smo ih skautirali. Znali smo da moramo zaustaviti Džanana Musu, on je najbolji strijelac, onaj koji stvara puno toga pogotovo u odsustvu Johna Robersona i Jusufa Nurkića.

Bilo je trenutaka kada smo se malo uplašili sami sebe, ali to su stvari koje bi nam također trebale pomoći da učimo i idemo naprijed, pogotovo u ovakvim neprijateljskim atmosferama. Ovdje nije lako igrati, ali mi smo odradili posao”, rekao je Albicy za L'equipe i dodao:

“Htjeli smo mu zagorčati život. Igram protiv njega u Španiji, poznajem ga i znam da kada ga spriječimo da postigne koš, on postaje frustriran. Morali smo ga maksimalno ograničiti.

Promašio je dosta slobodnih bacanja, a onda ide razgovarati s navijačima, sa sucima… To je upravo ono što smo htjeli”, kazao je Albicy.

Džanan Musa je završio meč sa 15 poena. Imao je 5/13 iz igre, 1/6 za tri poena i 4/8 s linije slobodnih bacanja uz šest izgubljenih lopti.

Naša reprezentacija nakon dva kola ima jednu pobjedu i jedan poraza. Naredna dva meča igra u novembru protiv Hrvatske.

(Reprezentacija.ba)