Pripreme za humanitarnu utakmicu između BH Fanaticosa i legendi bh. fudbala, polako se privode kraju.

“Online ulaznice već su odavno u prodaji preko platforme tixbase.com, a poznata je i većina imena koja će nastupiti za ekipu legendi bh. fudbala, koje će sa klupe predvoditi Vlatko Glavaš, Muhamed Konjić i Mirsad Hibić.

Svoj nastup za ekipu Pomozi.ba potvrdili su Emir Spahić, Senijad Ibričić, Elvir Rahimić, Elvir Bolić, Samir Muratović, Zlatan Muslimović, Vedin Musić, Džemal Berberović, Mensur Mujdža, Darko Maletić, Toni Šunjić, Avdija Vršajević, Adnan Gušo, Bulend Biščević, Mirsad Bešlija, Safet Nadarević, Nermin Šabić, Bruno Akrapović, Dario Damjanović, Anel Hadžić, uz mogućnost dolaska još nekih imena.

Nažalost, zbog obaveza, svoj nastup nisu mogli potvrditi Sergej Barbarez, Zlatan Bajramović i Vedad Ibišević, a čekamo još potvrde Asmira Begovića i Harisa Medunjanina.

Također, pozvani su svi bivši i aktivni sportisti, kao gosti ovog humanitarnog događaja, kako bi uveličali međusobni duel BHFanaticosa i legendi bh. fudbala. BHFanaticosi već godinama bodre sve naše reprezentativne selekcije na svakoj utakmici, gdje god se one igrale, a sada su bh. sportisti dobili priliku da im uzvrate, tako što će njihovu fudbalsku ekipu bodriti sa tribina Arene Zenica.

Svoj dolazak na tribine zeničke Arene već su potvrdili Razija Mujanović, Amel Tuka, Mirza Teletović, Elvedina Muzaferija, Nedžad Husić, zatim reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci, košarkaški i rukometni reprezentativci naše zemlje i mnogi drugi.

Susret se igra 21. marta, sa početkom u 15 sati, a početni udarac trebala bi izvesti naša heroina Hana Pašanbegović iz Zenice, koja se uspjela izliječiti zahvaljujući donacijama građana Bosne i Hercegovine.

Ulaznice, koje koštaju 5 KM, prodavat će se i na dan utakmice u Zenici, a sav prihod od prodanih ulaznica, te sponzora, ići će u Fond za liječenje oboljelih bh. građana”, stoji u objavi Udruženja Pomozi.ba.

(Reprezentacija.ba)