Hokejaška reprezentacija BiH je večeras u Skenderiji u meču drugog kola Svjetskog prvenstva (Divizija III, grupa B) izgubila od Hong Konga nakon produžetka sa 3:4.

Do prvog pogotka došao je Hong Kong golom Ryana Chak Hay Chua, a asistirali su Michael Lee Heng Shum i Hertin Cheng, prenosi zvanična stranica Hokejaškog saveza BiH.

U devetoj minuti povećali su prednost na 0:2 golom Lennon Lok Lam Au-Yeung uz asistenciju Ho Chung Chenga i Elvisa Hsua.

Prvi pogodak za našu reprezentaciju postiže Nikko Gaković u 14. minuti i smanjuje vodstvo Hong Konga na 1:2. Asistirao mu je Adnan Mlivić.

I drugu trećinu gosti otvaraju golom, a ovaj put iz penala pogađa Shum. Ubrzo Mlivić upisuje drugu asistenciju, a za 2:3 pogađa Mirza Omer.

Dvije minute poslije, Mlivić i Haris Mrkva asistiraju Omeru za njegov drrugi pogodak. Na pauzu se otišlo sa rezultatom 3:3.

Treća trećina puna energije i želje za golom sa obe strane, ipak je završila bez pogodaka. Rezultata nakon regularnog dijela susreta bio je 3:3 i ekipe su podijelile po bod.

U nastavku, igrali su se produžeci i prvi do pogotka stižu reprezentativci Hong Konga. Gol postiže Yi Yam uz asistenciju Yau Yama.

Dino Pašović, golman reprezentacije Bosne i Hercegovine, upisao je 25 odbrana uz 4 primljena gola.

Za najkorisnije igrače u oba tima treneri su izabrali Mirzu Omera (BIH) i Tony Leunga (HKG).

(Reprezentacija.ba)