Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija (24) je proteklog vikenda oduševila cijeli svijet kada je u spustu zauzela fenomenalno četvrto mjesto.

Muzaferija je bila odlična i u superveleslalomu (14. mjesto), a u subotu (24. februar) i nedjelju (25. februar) je očekuju dvije utrke u superveleslalomu u talijanskoj Val di Fissi.

Elvedina će zahvaljujući sjajnim rezultatima prvi put biti među 30 najboljih na startnoj listi u dvije discipline.

Naša skijašica će u superveleslalomu startati sa brojem 25., a prethodno je u spustu startala sa brojem 28.

Ovo je ujedno i najbolja startna pozicija za Elvedinu u dosadašnjoj karijeri u Svjetskom kupu.

Obje utrke superveleslaloma na programu su u 11,00 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Eurosport 1.

Muzaferija je trenutno na 58. poziciji u Svjetskom kupu sa 102 boda.

U spustu je na 23. mjestu sa 69 bodova, dok je u superveleslalomu na 29. poziciji sa 33 osvojena boda.

Inače, roditelji od Elvedine su prije nekoliko dana ekskluzivno govorili za Reprezentacija.ba portal.

“Privatno je jako vrijedna i nije joj teško bilo šta što treba uraditi ili pomoći. Jako je privržena porodici. Bez obzira što je udata i što mnogo vremena provodi izvan Bosne i Hercegovine dosta vremena i dalje provodimo skupa. Ona najviše uživa u druženju i opuštenoj atmosferi“,kaže otac Nihad te dalje objašanjava važnost porodice u cijeloj ovoj priči:

“Tu smo uz naše kćerke, unuka i zetove. Nastojimo da na svakoj Elvedininoj trci bude neko od nas. Posljednji vikend bili smo Harisa i ja. Bili smo presretni, šokirani. Kada je Elvedina prošla četvrta kroz cilj ostali smo bez riječi. Svi su bili šokirani.

To je ogroman rezultat u Svjetskom kupu. Postala je hit. Svi su samo pričali o njoj. Publika, svi koji su bili uvečer na trgu u Crans Montani oduševljeni su s onim što je Elvedina napravila. Postala je hit pravi.”

(Reprezentacija.ba)