Od petka nas očekuje nekoliko sjajnih utakmica u prvenstvima širom Europe, a izdvajamo osam najzanimljivijih utakmica u kojima će igrati naši fudbaleri.

Kiel – St. Pauli (petak, 18:30 sati, SportKlub)

Utakmica koja se s velikom pažnjom prati u Njemačkoj jer se sastaju prvoplasirani i drugoplasirani tim 2. Bundeslige. St. Pauli je prvi sa 45 bodova, a Kiel ima tri boda manje.

Nikola Vasilj je po ocjenama i drugim statističkim parametrima jedan od najboljih ove sezone u Cvajti, te će i na ovoj utakmici imati bitnu ulogu u borbi za Bundesligu.

Eintracht Braunschweig – Hertha (subota, 13:00 sati, SportKlub)

Ovaj duel je zanimljiv zbog toga što će igrati tri bh. igrača. U dresu Herthe Haris Tabaković i Smail Prevljak, a za Eintracht Braunschweig će odbranu predvoditi Ermin Bičakčić.

Hertha je osma u 2. Bundesligi sa šest bodova manje od trećeg mjesta i borbe za Bundesligu. Eintracht Braunschweig je 15. sa samo bodom više od opasne zone.

Velež – Borac (subota, 16:00 sati, Arena Sport)

Velež igra u dobroj formi gledajući i finiš prvog dijela Premijer lige BiH, a u narednom meču dočekuju zahuktali Borac.

Rođeni su trenutno treći na tabeli sa 33 boda, dok je Borac na prvom mjestu sa 48 bodova, devet više od drugoplasiranog Zrinjskog.

Za derbi 20. kola očekuju se ispunjene tribine Stadiona Rođeni i sasvim sigurno kvalitetna borba na terenu.

Fenerbahce – Kasimpasa (subota, 17:00 sati, SportKlub)

Fenerbahce svoju borbu za titulu nastavlja domaćim susretom sa Kasimpasom. Edin Džeko i Rade Krunić će igrati protiv Harisa Hajradinovića. Sva trojica fudbalera su standardna, a Džeko i Hajradinović igraju u sjajnim formama i sigurno da nas očekuje zanimljiv meč sa tri bh. aktera.

Fener je drugi na tabeli sa dva boda manje od Galate, a Kasimpasa je na petom mjestu sa četiri boda manje od mjesta koje vodi u Europu.

Široki Brijeg – Željezničar (nedjelja, 13:00 sati, Arena Sport)

Još jedan duel Premijer lige BiH koji privlači veliko interesovanje. Široki je u prošlom kolu savladao Sarajevo sa 3:1, dok je Željo remizirao sa Zrinjskim 0:0, ali su navijači zadovoljni predstavom “novog” Želje.

Plavi su deveti na tabeli sa 20 bodova, jednim više od opasne zone. Širokobriježani su sa 25 bodova na šestom mjestu.

Young Boys – Servette (nedjelja, 16:30 sati, SportKlub)

Duel koji može već sada odlučiti prvaka Švicarske. Young Boys je na prvom mjestu sa sedam bodova više od Servettea i za oba tima je ovaj meč od velikog značaja.

Miroslav Stevanović je ponajbolji igrač Servettea i predvodit će svoj tim na ovom teškom gostovanju.

AZ Alkmaar – Ajax (nedjelja, 16:45 sati, SportKlub)

U Nizozemskoj nas očekuje duel ekipa koje su slabije ušle u sezonu, ali u posljednje vrijeme igraju dobro i hvataju priključak za vrhom tabele.

Alkmaar je četvrti sa 39 bodova, a Ajax jedno mjesto ispod sa tri boda manje. Bh. reprezentativac, Benjamin Tahirović, bi se trebao naći u početnom sastavu gostiju.

Milan – Atalanta (nedjelja, 20:45 sati, Arena Sport)

Vikend završavamo derbijem Milana i Atalante u kojem će igrati Sead Kolašinac. Rosoneri su treći sa 52 boda, dok je Atalanta jedno mjesto ispod sa sedam bodova manje.

Pratite uživo u našem livescore match centru.

Tu možete naći i raspored, statistike, tabele…

(Reprezentacija.ba)