FK Velež organizuje Februarski turnir koji će u subotu (10. februar) imati jubilarno 30. izdanje, drugo nakon obnavljanja.

Osim juniora Veleža, na turniru će učestvovati Budućnost iz Podgorice, Šibenik te Igman iz Konjica.

Svečano otvaranje planirano je na pomoćnom terenu stadiona “Rođeni“ u subotu od 10,00 sati.

O organizaciji, tradiciji i očekivanjima na konferenciji za medije govorili su direktorica FK Velež Samra Eminović, direktor Omladinske škole “Muhamed Mujić“ – Anel Karabeg, te trener juniorske selekcije Adis Obad.

“Veliki i značajan datum za naš grad. Drago nam da dajemo doprinos u tom slavlju. Februarski turnir ima tradiciju. Učestvovali su nekad elitni klubovi iz regiona i države i nadamo se da će turnir biti uspješan, te da ćemo ostvarivati dalje saradnje”, izjavila je Eminović.

Karabeg se pohvalio prošlogodišnjom organizacijom, kada je turnira nakon 31 godinu obnovljen.

“Bilo je tad sve uredu. Za nas je osim organizacijskog dijela, turnir bio uspješan i rezultatski, jer smo ga osvojili. Zahvaljujem i ovim putem klubovima koji su potvrdno odgovorili na naše pozive za učešće.”

Adis Obad nije imao sreću kao igrač Veleža biti učesnik turnira, ali se raduje što će u subotu prvi put biti učesnik u ulozi trenera.

“Čast mi je i privilegija. Ovo je jak turnir sa velikom tradicijom. Nadam se da ćemo osvjiti prvo mjesto i odbraniti naslov od prošle godine. Pripremamo se i mogu garantovati da će igrači dati sve od sebe kako bi ispunili naša očekivanja”, naveo je Obad.

Prvi meč u 11,00 sati u subotu igraju Velež i Šibenik, dok će po završetku Budućnost i Igman.

Finalni susret planiran je istog dana od 17,45 sati, nakon čega će uslijediti ceremonija proglašenja najboljih.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16