Žrijeb grupa na takmičenjima za mlade selekcije obavljen je u njemačkom Freisingu, saopštila je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

Muška juniorska reprezentacija (U18) Bosne i Hercegovine smještena je u grupu C na Europskom prvenstvu B divizije, koje se održava u Skoplju od 26. jula do 4. avgusta.

Zajedno sa našim nacionalnim timom u grupi su također Republika Irska, Češka Republika, Ukrajina, Sjeverna Makedonija i Kipar.

Foto: FIBA

Ženska juniorska reprezentacija BiH bit će u grupi D na Europskom prvenstvu B divizije u rumunskom Ploiestiju (od 2. do 11. avgusta), zajedno sa selekcijama Rumunije, Švedske, Ukrajine i Crne Gore.

Foto: FIBA

Najbolji bh. kadeti (U16) nadmetati će se u grupi A na Europskom prvenstvu B divizije u Skoplju (od 8. do 17. avgusta) sa reprezentacijama Portugala, Mađarske, Belgije i Švicarske.

Foto: FIBA

Ženska kadetska reprezentacija BiH nalazi se u grupi B na Europskom prvenstvu B divizije u turskoj Konyi (od 15. do 24 avgusta) zajedno sa ekipama Velike Britanije, Islanda, Estonije i Litvanije.

Foto: FIBA

(Reprezentacija.ba)