Mediji u Å paniji su u Äetvrtak objavili da beogradski Partizan želi dovesti naÅ¡eg Džanana Musu (24).

Musa igra sjajno u dresu Reala, a Partizan je povodom natpisa španskih medija izdao posebno saopštenje.

“KK Partizan Mozzart Bet kao aktuelni Å¡ampion AdmiralBet ABA lige i Klub koji i u sezoni 2023/24 dostojno predstavlja srbijansku i regionalnu koÅ¡arku u Euroligi, oglaÅ¡ava se javno ovim saopÅ¡tenjem za javnost kako bi skrenuo pažnju na odreÄ‘ene stvari koje ciljano ili nehotiÄno mogu biti Å¡tetne po klub.

Svjedoci smo da se u jeku prijelomnog dijela sezone u javnosti pojavljuju vijesti o tome da jedan od najboljih igraÄa Real Madrida Džanan Musa ima ponudu KK Partizan Mozzart Bet. Uz ogromno poÅ¡tovanje za Musu i njegov igraÄki kvalitet koji je neupitan, ova vijest nije taÄna jer iz kluba niko nije kontaktirao ni njega ni njegovog agenta, a kamoli uputio bilo kakvu ponudu.

Ova vijest sama po sebi ne bi zavreÄ‘ivala toliku pažnju da nije u pitanju na desetine puta ponovljeni sluÄaj u kojem se u javnosti Partizanu priÅ¡ivaju basnoslovne ponude za odreÄ‘ene igraÄe, uglavnom u toku takmiÄarske godine.

Klub ovim putem izražava sumnju da se te stvari ne deÅ¡avaju sluÄajno i apeluje na medije da ovakve bombastiÄne vijesti slobodno provjere sa Äelnicima Crno-bijelih prije objave.

TakoÄ‘er, KK Partizan Mozzart Bet želi da podsjeti sve da se zvaniÄni stavovi Kluba kada je u pitanju finansijsko i opÅ¡te poslovanje komuniciraju putem zvaniÄnog sajta KK Partizan ili kroz javne nastupe predsjednika Ostoje Mijailovića ili direktora Duleta Karavesovića. Sve druge izreÄene komentare treba posmatrati i tretirati kao liÄne impresije ili stavove.

Na kraju ili na poÄetku, KK Partizan Mozzart Bet staje u zaÅ¡titu svojih igraÄa i trenera koji su u poslednje vrijeme bili tema tendencioznih komentara, naslova i tekstova, kao i napada putem druÅ¡tvenih mreža.

Klub je itekako svjestan navijaÄkih strasti, ali apeluje na sve profesionalce da uÄine dodatni napor kako bi zadržali objektivan pogled na sportska deÅ¡avanja. JoÅ¡ jednom podsjećamo da najveću Å¡tetu od ovakvih deÅ¡avanja ima naÅ¡a koÅ¡arka, a da se kreirana atmosfera preliva i na teren, Äemu svjedoÄimo već godinama.

KK Partizan Mozzart Bet apeluje na sve da ovaj prelijepi sport Äuvamo i zajedno promoviÅ¡emo na najbolji mogući naÄin uz uzajamno poÅ¡tovanje svih aktera na terenu”, poruÄili su iz Partizana.

InaÄe, Musa je u redove Reala stigao u julu 2022. godine.

Sa Realom je prošle sezone osvojio Euroligu, a njegov tim je trenutno prvi u aktuelnoj sezoni Eurolige i španske ACB lige.