Delegacija FK Velež predvođena predsjednikom Upravnog odbora Senadom Keveljom i predsjednikom Gradskog vijeća Mostara Salemom Marićem sastala se danas sa čelnicima turskog Antalyaspora,

Rođeni, koji u ovom gradu borave na pripremama, si saopštenju za javnost istakli da je na sastanku razgovarano o budućoj saradnji klubova.

“Sastanku su prisustvovali svi članovi Upravnog odbora Antalyaspora predvođeni predsjednikom Azizom Cetinom.

Razgovarano je u budućoj saradnji klubova, koja bi uskoro trebala biti ozvaničena potpisom ugovora o saradnji. Učesnici su predstavili rad i rezultate Veleža i Antalyaspora, nakon čega su posjetili prostorije u velikom kompleksu Antalyaspora “Atilla Vehbi” u kojem je sastanak i upriličen.

Saradnja Veleža i Antalyaspora će, složili su se učesnici, učvrstiti i bratski odnos Mostara i Antalyje. 

Posebno su naši domaćini pohvalili naše navijače koji su nakon razornog zemljotresa u Turskoj u teren s tribina ubacili veliki broj igračaka za djecu Turske.

Antalyaspor u ovom trenutku je organizacijski među najboljim turskim klubovima. Trenutno zauzima šesto mjesto u turskoj Superligi.

Vrijednost njihovog tima u ovom trenutku procijenjena je na 30 miliona eura. Dio tima su i bh. internacionalci Deni Milošević i Dario Šarić”, poručuju iz Veleža.

Podsjetimo, Velež je nakon prvog dijela sezone u PL BiH na trećem mjestu sa 33 boda.

Rođeni su izborili plasman i u osminu finala Kupa BiH gdje će 9. februara odmjeriti snage sa Tuzlom.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16