Danas se u prostorijama stadiona Bilino polje održala prozivka NK Čelik povodom priprema za drugi dio polusezone Prve lige FBiH, saopšteno je iz zeničkog kluba.

Prije prozivke, šef stručnog štaba Dario Damjanović i direktor kluba Emir Čerim, obratili su se novinarima.

”Zahvalili smo se nekim igračima na koje šef više ne računa. Svi oni na koje se računa su ostali s nama. Očekujemo još jedan odlazak i dva dolaska, osim ako se ne desi još nešto nepredviđeno do kraja prelaznog roka, ali nam je želja što ranije kompletirati roster za iduću polusezonu.

Ambicija je popraviti se na tabeli, primaknuti se vrhu, dati što veću šansu mladim igračima, omogućiti im dodatni razvoj kroz kontinuitet, kako bismo po okončanju sezone svi bili svjesni njihovih mogućnosti za predstojeće izazove. Na nama je da konstantno lobiramo za sredstva s viših nivoa vlasti. Tu postoji jako puno neiskorištenog potencijala kluba.

Ako se kockice slože kako smo planirali, do kraja našeg mandata možemo riješiti sve dugove uz podršku Kantona i FBiH na kojoj već radimo. Naravno, preduslov je deblokada računa”, izjavio je pristunim medijima direktor kluba Emir Čerim.

Nakon Emira Čerima, novinarima se obratio i šef stručnog štaba Dario Damjanović.

”Očekujemo dva do tri pojačanja te da ćemo na taj način osvježiti tim. Ambicije jesu da budemo bolji od prošle polusezone te da klub podignemo za neku stepenicu više. Čelik je veliki klub, zahtjeva uvijek pobjedu, suvišno je reći da na neku utakmicu idemo, a da ne ciljamo pobjedu”, izjavio je Damjanović.

Foto: NK Čelik

Nakon press konferencije, u klubu se održala i prozivka igrača, a na istoj su se pronašli:

Durmo Adi, Brkić Ajdin, Sivac Eldar, Arnautović Davud, Isaković Aladin, Šetkić Alden, Horić Kenan, Vardo Harun, Mehić Mahir, Karalić Emir, Tabaković Talha, Bajramović Faris, Begić Adin, Međuseljac Ali, Durmiš Edin, Mašić Anes, Salčinović Fenan, Bašić Bakir, Vršajević Avdija, Ibraković Afan, Ahmetspahić Benjamin, Zahirović Hanan, Sivac Amar, Palačkić Emrah, Smajlović Nedim i Hodžić Amer.

Fudbaleri Čelika će prvi dio priprema obaviti u Trening centru NS/FS BiH gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice i to protiv Viteza i Radnika iz Bijeljine.

Zenički klub nakon toga putuje za Hrvatsku gdje će se zadržati sedam dana te odigrati nekoliko utakmica.

Čelik će generalku imati protiv Budućnost iz Banovića.

Inače, Čelik se nakon prvog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH nalazi na osmoj poziciji sa 21 osvojenim bodom.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16