Fudbaleri Veleža su trenutno na pripremama u Antaliji, a u subotu su u prijateljskom duelu savladali Muru rezultatom 2:1.

Trener Rođenih Dean Klafurić govorio je za Velež TV.

“Rezultat nije u prvom planu u pripremnom periodu. Poremetio nas je taj put, jer smo ostali jučer bez treninga i kasno smo stigli, s obzirom na to da je kasnio ovaj drugi let. Zbog toga smo se morali prilagoditi i imali smo otežano prilagođavanje jer smo kasno legli, a morali smo ujutro odraditi trening da bi napravili aktivaciju, mobilnost, istezanje”, rekao je Klafurić i dodao:

“Sve je dobro prošlo i nemamo povreda, što je najvažnije. To nam je prva službena utakmica u pripremnom periodu. Igrali smo prošle sedmice međusobno na treningu i kao što ste mogli vidjeti, igrale su dvije podjednake ekipe koje su igrači sami izabrali i bilo je to jako dobro. Fokus je bio na fazi odbrane, na onim stvarima koje smo radili u protekle dvije sedmice.”

Trener Rođenih je zadovoljan uslovima u Turskoj.

“Uslovi su dobri, ali ima malo nekih nesporazuma oko nekih stvari i to je normalno jer je puno ekipa ovdje, ali je i puno terena. Sve protiče u dobrom redu, odradili smo taj jedan jutarnji trening, prvu utakmicu i idemo dalje. Imamo sve potrebno za rad što nam treba, čak i više od toga tako da bit će i rada, bit će odmora, a bit će i razvoja timskog duha, zajedništva i to je najbnitije u ovom dijelu priprema.”

Klafurić se osvrnuo i na prvi dio priprema, ali i naredne duele.

“Kao što sam rekao, igrali smo međusobno prošle sedmice na treningu i tu su igrači igrali oko 35 minuta, a danas je svaki igrač igrao 45 minuta. Sretni smo što smo dva omladinca podijelila minutažu, to su Đuliman i Kuko. Sljedeća utakmica je vezana protiv Vejlea, kao i ona poslije toga protiv Alaskherta.

Igrači će igrati 60 minuta u istim sastavima i podjednakim jer je cilj da svako igra na svojoj poziciji i da imaju istu minutažu. Radimo progresiju u minutaži, tako da će protiv Vejlea jedna grupa igrati 60 minuta, a druga 30. Dan poslije, ovi koji su igrali 60 će igrati 30, a ovi koji su igrali 30, protiv Alashkerta će igrati 60 minuta.”

Kapiten Veleža Nermin Haskić pohvalio je svoje saigrače za pristup na meču sa Murom.

“Stvarno bih volio da pohvalim sve igrače za pristup i stvarno su odigrali jednu dobru utakmicu. Igrali smo po poluvrijeme i mislim da je jedna i druga ekipa dala maksimum, što je najbitnije. Dobro smo to istrčali. Još jedom da kažem da je ekipa dala maksimum i drago mi je što smo dobrom igrom osigurali pobjedu.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16