Samir Radovac (27) novi je fudbaler Željezničara, a potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

“Samir Radovac je rođen 25. januara 1996. godine u Sarajevu.

Karijeru je počeo u Sarajevu, a potom je igrao za Olimpik, grčki PAS Giannin, mostarski Velež, Novi Pazar i grčki Ilioupolis iz kojeg dolazi na Grbavicu.

Radovac je igrao za sve mlađe selekcije reprezentacije BiH, a njegovo iskustvo igranja u Premijer ligi BiH pomoći će našem timu u drugom dijelu sezone.

Samir je nakon ljekarskog pregleda i potpisa ugovora otputovao u Međugorje gdje će se priključiti ekipi”, naveli su iz Želje.

Radovac je bivši kapiten Sarajeva s kojim je osvojio titulu prvaka i Kup BiH, a i u dresu Veleža je podigao trofej Kupa naše zemlje.

Željezničar je tako nakon Karića, Zubanovića i Radinovića doveo Radovca.

– Drago mi je što sam došao. Svi znamo gdje sam odrastao, gdje sam igrao, ali ja sam profesionalac i nadam se da ću svojim zalaganjem i trudom doprinijeti klubu. Željo je ogroman klub i nadam se da ćemo ispuniti naše ciljeve ove sezone. – rekao je Radovac na predstavljnjaju i dodao.

– Do kraja prošle godine sam bio u Grčkoj, samo tri dana je bila pauza i u dosta dobroj sam fizičkoj spremi i naravno da sam privatno radio do sada. Danas ću se priključiti treninzima s ekipom i nadam se da ću biti u još boljoj fizičkoj spremi do početka sezone.

Željo Premijer ligu BiH nastavlja protiv Zrinjskog, a u borbi za opstanak čeka ih težak raspored.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16