Rukometna selekcija BiH priprema se u Mannheimu za sutrašnji duel trećeg kola grupe E Europskog prvenstva protiv Gruzije.

Bit će to posljednji duel za naš tim na ovom takmičenju, a naši reprezentativci su dali izjave pred ovaj meč.

Amir Muhović:

“Održali smo između sebe sastanak koji će dosta značiti na psihološkoj pripremi. Dobro ćemo se spremiti što se tiče Gruzije. Sigurno ćemo obaviti svoj posao u video analizi. Jedino što mogu obećati borbu i zalaganje i razumijemo navijače koji vole Bosnu i Hercegovinu da su trenutno nezadovoljni i ljuti.

Ipak, molimo im da ne zaborave da smo ih prije nekoliko mjeseci učinili sretnim kada smo dobili Sloveniju, Crnu Goru i Kosovo. Ovo je za većinu igrača prvo EURO Možda smo malo podgledli pritisku. Ono što je sigurno da svaki od nas krvari za sveti dres i da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo prvu pobjedu u historiji za BiH na EURO.”

Marko Majstorović:

“Protiv Gruzije ćemo sigurno dati sve od sebe da ostvarimo prvu pobjedu na prvenstvu. Pokazat ćemo da znamo igrati. Imamo veliku podršku na prvenstvu. Sigurno ćemo pružiti svoj maksimum. Imamo dva treninga do utakmice i moramo biti maksimalno fokusirani. Uradit ćemo sve što je u našoj moći da budemo što bolji na terenu.”

Vladan Đurđević:

“Sabiramo još utiske, poraz nam je teško pao i mislim da je na sve uticala je i ta utakmica protiv Švedske. Previše smo se emocionalno ispraznili. Siromašna i skromna partija protiv Nizozemske. Ipak, trebamo što prije zaboraviti tu partiju i okrenuti se sljedećoj utakmici i pokušat doći do prve pobjede na Evropskom prvenstvu.

To bi bio historijski uspjeh. Imali smo ogromnu podršku sa tribina u prethodne dvije utakmice i pretpostavljam da će tako biti i protiv Gruzije. Mislim da smo na neki način dužni navijačima da odigramo bolje i da im se odužimo. Motivacija, želja i volja ne bi trebali doći u pitanje.”

Harun Hodžić:

“Prvo moramo zaboraviti ove dvije utakmice i ostaviti loše sa strane, a gledati na pozitivne stvari koje smo imali jedan dio protiv Švedske u odbrani te kada smo se opustili u napadu protiv Nizozemske. Mislim da obje ekipe imaju želju za pobjedu na EURO i ona ekipa koja se više borila da će pobijediti. Vidjet ćemo nakon treninga kao će biti. Teško je preboliti poraz od 16 golova razlike protiv Nizozemske, ali idemo dalje, jedino tako možemo do željenog cilja.”

Luka Knežević:

“Imali smo vremena da analiziramo jučerašnju utakmicu i moramo je što prije zaboraviti i ponišititi u glavama i okrenuti se Gruziji. Oni su dobra reprezentacija koja je u rastu i plasirala se na EURO. Sutra očekujem dobru utakmicu, ali smatram da smo kvalitetna ekipa i očekujem da dođemo do pobjede ako budemo pravi.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16