Rukometaši BiH su u subotu u Mannheimu deklasirani od Nizozemske sa 20:36 u duelu drugog kola grupe E Europskog prvenstva.

BiH je tako ostala bez šansi za plasman u narednu rundu, a naš rukometaš Marko Panić bio je razočaran nakon meča te da ni njemu nije jasno šta se dogodilo.

“Vjerujte da ne znam ni ja. Ušli smo nabrijani u utakmicu, sigurno, jer opet je ovo za nas historijska utakmica. Poslije duela sa Švedskom imali smo neku nadu da probamo iznenaditi Nizozemce.

Znali smo da oni igraju brz rukomet, znali smo da sve počinje od Steinsa, ali nismo jednostavno mogli njega zaustaviti. On je bio nerješiva enigma, on je motor cijele ekipe. Oni su igrali široko, on je napadao i tu smo malo zakazali što se tiče odbrane”, kazao je Marko i dodao:

“Napad igramo loše i iz tog napada primamo te lagane golove. Stvarno kažem, još sam ljut i vruć i nervozan, ne znam šta bih rekao. Krivo mi je. Krivo mi je najviše što smo se osramotili ovako pred ovoliko ljudi. Od 14.000 ljudi, 13.000 je bilo naših navijača. Gdje god pogledaš naše zastave.

Izvinjavam se još jednom u ime svih, u ime cijele reprezentacije. Nadam se da ćemo se moći malo sabrati i spremiti za Gruziju. Ritam je ogroman, pretežak i prenaporan. Trebamo se što prije posvetiti toj utakmici.” 

Naša selekcija u ponedjeljak od 18,00 sati igra duel trećeg kola grupe E protiv Gruzije.

To će biti posljednji meč našeg nacionalnog tima na EHF EURO 2024 u Njemačkoj.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16