Naša reprezentacija u četvrtak igra svoj prvi meč na EHF EURO 2024 protiv Švedske.

Zmajevi su dva dana pred prvi meč stigli u njemački Mannheim gdje će igrati sva tri meča grupne faze EURA.

Javnosti su se obratila dva naša reprezentativca.

Marko Panić smatra da igramo protiv jednog od favorita za medalju

– Očekivanja su da igramo dobar rukomet, da uđemo rasterećeni u utakmicu jer sigurno da je Švedska bolja reprezentacija od nas, tu nemamo šta diskutovati. Trebamo iskoristiti ovu utakmicu da popravimo slabe strane koje smo imali u prethodnim utakmicama i opušteno igrati lijep rukomet.

– Ja sam se toga i pribojavao. Volio bih možda da je raspored drugačiji i da igramo prvu protiv Gruzije, da ne bismo pali u glavi ako izgubimo protiv Švedske nekom velikom razlikom. Što se mene tiče, ja bih ušao totalno rasterećeno u utakmicu i probao da iskoristimo priliku da se što bolje uigramo za predstojeće utakmice.

Mirko Herceg – dobro je da igramo prvo protiv Švedske

– Očekivanja su da odigramo što bolju utakmicu. Igramo protiv jednog od favorita prvenstva. Možda je i dobro što je prva utakmica protiv Švedske, da vidimo gdje smo u odnosu na njih. Idemo opušteno u utakmicu i nadam se što boljem rezultatu.

– Psihički je možda lakše što protiv najtežeg protivnika igramo prvu utakmicu i onda slijede pod navodnike lakši protivnici. Nadam se da ćemo ispoštovati neke naše zacrtane ciljeve i da ćemo tu utakmicu.

BiH je u grupi sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.

U drugu fazu takmičenja idu dvije reprezentacije. Više detalja na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16