Rukometni savez Bosne i Hercegovine snimio je motivacijski video uoči Europskog prvenstva u rukometu na kojem učestvuje naša reprezentacija u januaru u Njemačkoj.

Mirsad Terzić, Marko Panić, braća Benjamin i Senjamin Burić, Harun Hodžić pozivaju navijače da gledaju Europsko prvenstvo i naravno bodre Bosnu i Hercegovinu.

Rukometaši BiH će treći put uzastopno igrati na Europskom prvenstvu. Naša selekcija će nastupiti na EURO 2024, koje se igra od 10. do 29. januara u Njemačkoj, u grupi E sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.

BiH je u kvalifikacijama za EURO zauzela drugo mjesto u grupi 7 sa četiri pobjede i dva poraza. Prvo mjesto je osvojila Slovenija sa pet pobjeda i jednim porazom, dok su iza nas završile selekcije Crne Gore (3-3 omjer) i Kosova (0-6). Naša reprezentacija je dva puta pobijedila Kosovo, po jednom Sloveniju i Crnu Goru, dok je po jednom izgubila od Slovenaca i Crnogoraca.

Prvo turnir u Švicarskoj

Izabranici Irfana Smajlagića će u Sarajevu boraviti do 3. januara kada putuju za Švicarsku gdje će od 4. do 6. januara učestvovati na pripremnom turniru Yellow Cup. Biće to 50. jubilarno izdanje ovog tradicionalnog rukometnog turnira.

Sve utakmice Yellow Cupa igrat će se u gradu Winterthur, a protivnici našoj reprezentaciji bit će domaćin Švicarska, Argentina te Rumunija.

Dnevna karta za utakmice košta 35 CHF, odnosno oko 72 KM. Ulaznice za Yellow Cup mogu se kupiti OVDJE.

Spisak igrača na koje računa selektor Smajlagić za EURO 2024.

Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska), Harun Hodžić (Chambery; Francuska), Mirsad Terzić (Wisla Plock; Poljska), Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka), Mario Pavlak (Sloboda Tuzla), Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska),

Dino Hamidović (Gračanica), Igor Mandić (Selestat; Francuska), Luka Knežević (Sloboda Tuzla), Marko Panić (Montpellier; Francuska), Nedim Hadžić (Borac), Senjamin Burić (Skjern; Danska), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska), Amir Muhović (Borac),

Marko Majstorović (Krka; Slovenija), Adi Mehmedćehajić (Gračanica), Mirko Mišetić (Sloboda), Luka Perić (Celje; Slovenija), Ibrahim Haseljić (Gorenje; Slovenija), Vladan Đurđević (Borac).

Raspored utakmica BiH na EURO 2024:

11. januar: BiH – Švedska (20,30 sati)

13. januar: BiH – Nizozemska (18,00 sati)

15. januar: BiH – Gruzija (18,00 sati)

BiH sve utakmice igra SAP Areni u Mannheimu.

Plasman u narednu rundu izborit će dva najbolja tima iz grupe.

(Reprezentacija.ba)