Šest mjeseci nakon što je fudbalskim žargonom okačio kopačke o klin, Zlatan Ibrahimović (42), vraća se fudbalu i vraća se u Milan.

Zlatan Ibrahimović će imati zanimljivu funkciju, jaku, ali i veoma odgovornu. Prema pisanju talijanskih medija, Ibrahimović će biti desna ruka prvog čovjeka kluba Gerryja Cardinalea

Gerry Cardinale je američki biznismen talijanskog porijekla koji kroz RedBird ima vlasništvo nad Rosonerima. On želi od Ibrahimovića da ovaj slavni klub što prije ojača i vrati u vrh europskog fudbala.

Zvanična funkcija Ibrahimovića će biti nešto kao glavni savjetnik vlasnika Cardinalea i svojevrsna spona između između vlasništva i operativnog menadžmenta kluba.

“U Milanu bit će zaposlen kao ‘senior savjetnik vlasnika’. Zadatak će mu biti da komunicira kao spona između vlasništva i operativnog menadžmenta kluba, imat će aktivnu ulogu u sportskim i poslovnim aktivnostima kluba i naročito na ponovnoj izgradnji šampionskom mentaliteta Milana”, stoji u saopštenju RedBirda.

Sasvim sigurno da će Ibrahimović biti prvi operativac Milana kada su u pitanju fudbalska pitanja i bit će zanimljivo vidjeti popularnog Ibru u novom poslu.

Milan našeg Radeta Krunića je trenutno treći u Serie A sa devet bodova manje od prvoplasiranog Intera.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16