Federalni prvoligaš Stupčanica iz Olova liči na sve, ali ne na jedan mali bh. drugoligaš.

Najčešće priče o “spajanju kraja sa krajem” na koje smo navikli iz nižih rangova bh. fudbala zamijenile su priče o izgradnji stadiona, odličnim uslovima za igrače, dobrim rezultatima ekipe.

Posljednja priča iz Olova u nizu je onih kakve stižu iz najvećih klubova Europe.

Naime, internacionalci Nigerije koji nastupaju za Stupčanicu Olovo snimili su katalog za modnu marku Manners.

Katalog za ovaj bh. brand donjeg rublja izgleda uistinu kao kada fudbalske europske zvijezde snimaju “photo shootinge” za H&M, Zara i druge slične globalno popularne marke.

“Mladi, lijepi, perspektivni, a iznad svega profesionalni… STRANCI, A NAŠI…Z a samo godinu dana boravka u Olovu, uspjeli su se prilagoditi ne samo ekipi, nego i čaršiji, ljudima, a i mi njima. Zahvaljujemo se kompaniji ALMA RAS d.o.o., menadžmentu kompanije na čelu sa predsjednikom Uprave Memagić Rasimom, vlasniku kompanije Memagić Đemalu kao i svim uposlenicima, na izuzetnoj podršci u svim segmentima.” objavili su iz kluba uz fotografije.

Da cijene svoje igrače iz Nigerije u Stupčanici su pokazali i time što su im dali čak jednomjesečni odmor.

“Uprava kluba se u svakom smislu trudi obezbijediti najbolje uslove za naše momke, ali pružiti im i odmor kakav zaslužuju. Jučer smo naše igrače koji dolaze iz daleke Nigerije, poslali na jednomjesečni odmor, da posjete svoje porodice, napune baterije, a u proljeće nastavljamo tamo gdje smo stali.” objavili su iz Stupčanice.

Fudbaleri iz Nigerije na putu kući na jednomjesečni odmor, Foto: Stupčanica

Za Stupčanicu igraju četiri Nigerijca. Najstariji je Adebayo sa 24 godine koji ove sezone iza sebe ima 11 utakmica, jedan gol i dvije asistencije. Tu su još 20-godišnji Odinaka i Nestor, te godinu mlađi Shuaib.

Stupčanica je druga na tabeli i ima realne šanse da uđe u Premijer ligu BiH.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16