Večeras je odigrano osam mečeva petog kola Lige Šampiona u grupama A, B, C i D.

Ukupno je postignut 31 gol, a zanimljivo da su dva duela okončana rezultatom 0:0.

Grupa A:

Fudbaleri Galate i Man. Untieda su odigrali 3:3 u spektakularnom duelu u Istanbulu. Man. United je u dva navrata imao dva gola prednosti, ali je na kraju osvojio samo bod.

Ziyech je zabio dva gola za Galatasaray, dok je jedan gol postigao Akturkoglu. Strijelci za Man. United bili su Garnacho, Bruno Fernandes te McTominay.

U drugom duelu ove grupe Bayern je dočekao Kopehnagen, a konačan rezultat glasio je 0:0.

Bayern je lider u grupi sa 13 bodova i već se plasirao dalje. Galata i Kopenhagen imaju po pet, a Man. United četiri boda.

Grupa B:

Sevilla je na domaćem terenu poražena od PSV-a sa 2:3. Ramos i En Nesyri su postigli golove za domaće, a strijelci za PSV bili su Salibari, Pepi te Gudelj koji je zabio autogol.

PSV je ovim trijumfom osigurao prolaz među 16 najboljih.

Ekipa Arsenala je razbila Lens rezultatom 6:0 i prošla u osminu finala. Havertz, Jesus, Martinelli, Oedegard, Saka i Jorginho su zabijali za Arsenal.

Arsenal je prvi sa 12 bodova, slijedi PSV sa osam, Lens ima pet, a zadnja Sevilla dva boda.

Grupa C:

Momčad Reala je u Madridu slavila protiv Napolija rezultatom 4:2. Rodrygo, Bellingham, Paz i Joselu su pogađali za Real, a golove za goste postigli su Simeone te Anguissa.

U drugom meču ove grupe Braga i Union Berlin su odigrali 1:1. Djalo je bio strijelac za Bragu, dok je gol za Union Berlin zabio Gosens.

Real je prvi sa 15 bodova, Napoli se nalazi na drugom mjestu sa sedam, Braga ima četiri boda, a Union Berlin dva.

Grupa D:

Real Sociedad i Salzburg našeg Amara Dedića (20) su remizirali u San Sebastianu, a konačan rezultat glasio je 0:0. Dedić je odigrao cijeli meč za Salzburg.

Benfica je u drugom duelu grupe D odigrala 3:3 protiv Intera. Domaći su vodili sa 3:0, ali su na kraju ostali bez trijumfa. Sva tri gola za domaće postigao je Joao Mario, a za Inter su pogađali Arnautović, Fratessi te Alexis Sanchez.

Inter i Real Socieda imaju po 11 bodova i već su se plasirali u osminu finala. Salzburg je osvojio četiri boda, a Benfica bod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16