Ženska selekcija BiH se nakon četiri odigrana kola nalazi na prvom mjestu u svojoj grupi u UEFA B Ligi Nacija, a početkom decembra igra posljednja dva meča protiv Slovenije (1. decembar u gostima) i Bjelorusije (5. decembar u Zenici).

Jedna od najboljih reprezentativki BiH Emina Ekića je putovala čak 28 sati od australijskog Melburna do Sarajeva kako bi bila na raspolaganju selektorki Samiri Hurem.

“Umorna sam malo, ali mi je fino kad ovdje dođem i ne bih toliko putovala da ne volim da igram za reprezentaciju“, u dahu kaže Ekić za zvaničnu stranicu FS BiH.

Razloga za raspoloženje ima jer je u međuvremenu promijenila klub i sada je članica Melbourne Cityja u kojem se brzo adaptirala i već postigla prelijep pogodak, koji je naše medije podsjetio na spektakularne golove iz kornera Blaža Sliškovića.

Naša reprezentativka na pitanje da li joj godi to poređenje i zna li uopšte ko je Blaž Slišković iskreno odgovara:

“Nisam znala, do ovog gola, a onda su mi mama i tata puno pričali o njemu. Znam da je on fudbalska legenda i drago mi je kad kažu da taj moj gol podsjeća na nekadašnje njegove. Čula sam toliko lijepih priča o gospodinu Sliškoviću i bila bih sretna da ga jednom upoznam.“

Ekić je podijelila i utiske o novom klubu: 

“Mi smo dio engleskog Manchester Cityja, radimo po njihov planu i programu i to mi se mnogo sviđa. Volim taj način treniranja jer mi pruža mogućnost da napredujem.

Australijska liga je brza, jaka, mi dobro igramo i zadovoljna sam. Nakon ovog gola, nadam se da će ih biti još a željela bih i da postignem prvi pogodak u dresu reprezentacije.“

(Reprezentacija.ba)