U21 reprezentativci Bosne i Hercegovine doputovali su jučer u Larnaku gdje ih sutra očekuje utakmica kvalifikacija za EURO 2025 sa Kiprom.

Selektor Igor Janković očekuje pozitivan rezultat.

“Svi igrači koji su pozvani, došli su na pripreme i što je najvažnije spremni su i zdravi. Nedostajaće nam Bašić koji je sa A reprezentacijom u Luksemburgu, kao i povrijeđeni Kahvić i Cvjetinović. Međutim, igrači koji su tu imaju kvalitet i sa pozitivnim rezultatom na Kipru možemo se vratiti u igru u ovim kvalifikacijama.

Ovdje nas je dočekalo dosta toplije vrijeme nego u našoj zemlji, ali imamo dovoljno vremena da se adaptiramo. Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali vjerujem da možemo ostvariti pobjedu.“

Meč Kipar – Bosna i Hercegovina na programu je sutra u 17:00 sati na stadionu Antonis Papadopoulos u Larnaki.

Selektor je uputio pozive sljedećim igračima:

Muhamed Šahinović (Sarajevo), Petar Zovko (Spezia, Italija), Tarik Muharemović (Juventus, Italija), Saša Marjanović (Zemplin Michalovce, Slovačka), Nermin Mujkić (Sloboda), Raid Šuta (GOŠK), Filip Račić (Zvijezda 09), Aldin Mešić (Igman Konjic), Danilo Moconja (BSK Banja Luka), Nail Omerović (Osijek, Hrvatska), Milorad Stajić (Radnički Niš, Srbija), Matej Šakota (Slaven Belupo, Hrvatska), Madžid Šošić (Radomlje, Slovenija), Tarik Ramić (Zrinjski), Petar Sučić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), David Čavić (Borac), Muhamed Buljubašić (Sarajevo), Enver Kulašin (Borac), Admir Bristrić (Olimpija, Slovenija), Aleksandar Kahvić (OFK Beograd, Srbija), Filip Čuić (Hajduk Split, Hrvatska).

Podsjetimo, nakon tri kola naša reprezentacija ima tri poraza.

(Reprezentacija.ba)