Večeras su odigrane utakmice četvrtog kola u grupama E, F, G i H Lige Šampiona.

Grupa E:

Atletico Madrid je deklasirao Celtic rezultatom 6:0. Po dva gola postigli su Griezmann i Morata, a jednom su mrežu tresi Lino i Niguez.

Ekipa Lazija je minimalnim rezultatom 1:0 savladala Feyenoord. Pobjedu timu iz Rima donio je Immobile.

Atletico je lider u grupi sa osam bodova, slijedi Lazio sa sedam, Feyenoord ima šest, a Celtic bod.

Grupa F:

U utakmici grupe F momčad Borussije je u Dortmundu pobijedila Newcastle sa 2:0. Fulkrug je u 76. minuti zabio prvi gol za Borussiju, a konačnih 2:0 postavio je Brandt u 79. minuti.

Ekipa Milana je na svom terenu bila bolja od PSG-a rezultatom 2:1 Leao i Giroud su postigli golove za domaće, a jedini gol za PSG zabio je Skriniar.

Rade Krunić (30) igrao je od 84. minute za Milan.

Na prvoj poziciji nakon četiri odigrana kola je Borussija sa sedam bodova, slijedi PSG sa šest, Milan ima pet bodova, dok je Newcastle osvojio četiri boda.

Grupa G:

Man. City je bez većih problema pobijedio Young Boys sa 3:0. Dvostruki strijelac bio je Haaland, a jednom je pogodio Foden.

U drugom susretu ove grupe Crvena Zvezda je u Beogradu poražena od Leipziga sa 1:2. Simons i Openda su zabili golove za Leipzig, a Zvezda je poraz ublažila autogolom Henrischa.

Fudbaleri Man. Cityja su prvi sa 12 bodova, drugi je Leipzig sa osam bodova i ova dva tima su se već plasirala u osminu finala. Young Boysi i Zvezda imaju po bod.

Grupa H:

Shakhtar je u Hamburgu u duelu grupe H napravio veliko iznenađenje i savladao favoriziranu Barcu rezultatom 1:0. Pobjedonosni gol za ukrajinski tim, koji sa klupe predvodi Mostarac Marino Pušić (52), postigao je Sikan u 40. minuti.

Ovaj duel sudio je najbolji bh. arbitar Irfan Peljto. Peljto je pokazao po jedan žuti karton na obje strane.

Susret u Hamburgu uživo sa tribina gledao je nekadašniji kapiten BiH Sergej Barbarez (51).

Fudbaleri Porta su u drugom susretu ove grupe slavili protiv Antwerpa sa 2:0. Evanilson i Pepe su postigli golove za portugalski tim.

Barca je prva u grupi sa devet bodova, a isti broj ima i drugi Porto. Shakhtar je osvojio šest bodova, dok je zadnji Antwerp bez osvojenog boda.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16