Stadion Luke u Doboju će uskoro dobiti moderni hibridni teren, a radovi su počeli danas.

“Jedan dio historije odlazi sa starim terenom stadiona Lukea novi teren se sprema da je tek piše. Ponosni smo na sve do sada urađeno na našim “Lukama” i nadamo se da početak radova na izgradnji hibridnog terena i reflektora otvara novu priču koja će vremenom zauzeti svoje mjesto u historiji našeg kluba”, objavili su iz Sloge Meridian.

Sloga je većinu utakmica iz prošle sezone igrala u Modriči, u međuvremenu su se vratili u Doboj nakon što su završili radove na svlačionicama i pratećim prostorijama.

Sada je došao na red i teren. Tako je Sloga posljednji meč na starom terenu odigrala protiv Sarajeva čiji je trener nakon meča spomenuo stanje terena.

Podsjetimo, trenutno su radovi na promjeni terena na Pecari, a ranije su nove terene dobili stadioni u Mostaru, Vrapčićima, stadion Asim Ferhatović Hase, Tušanj i stadion u Banjaluci. Grbavica je od ranije imala novi hibridni teren.

Tako ćemo na proljeće u Premijer ligi BiH utakmice na neštom lošijim terenima gledati samo u Ugljeviku gdje igra Zvijezda 09, u Posušju i u Konjicu.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16