Večeras su igrane utakmice drugog kola u grupama A, B, C i D Lige Šampiona.

Grupa A:

Momčad Kopenhagena je na domaćem terenu ugostila minhenski Bayern te izgubila sa 1:2. Lerager je zabio gol za Kopenhagen, a za Bayern su strijelci bili Musiala i Tel.

U drugoj utakmici ove grupe Man. United je šokantno izgubio u Engleskoj od Galatasaraya. Hojlund i Eriksen su pogađali za Man. United, a Zaha, Akturkoglu i Ikardi su tresli mrežu domaćih.

Man. United je završio utakmicu sa igračem manje jer je Casemiro dobio drugi žuti karton u 77. minuti, dok je Icardi promašio penal za Galatu.

Grupa B:

Efikasne utakmice odigrane su i u grupi B.

Francuski Lens je iznenađujuće savladao Arsenal rezultatom 2:1. Thomasson i Wahi su pogađali za Lens, a jedini gol za Arsenal zabio je Gabriel Jesus.

Momčadi PSV-a i Seville odigrale su 2:2 u Eindhovenu. De Jong i Teze su pogađali za PSV, dok su strijelci za goste bili Gudelj i En Nesyri.

Grupa C:

Ekipa Union Berlina je pred 75.000 navijača poslije velikog preokreta izgubila od Brage rezultatom 2:3.

Union je vodio golovima Beckera, ali Braga je preokrenula rezultat u svoj korist i stigla do trijumfa. Za tim iz Portugala su pogađali Niakate, Bruma i Castro.

Derbi večeri u Napulju odigrali su Napoli i Real Madrid, a gosti su slavili sa 2:3. Ostigard i Zielinski su postigli golove za Napoli, dok su strijelci za Real bili Vinicius, Bellingham i Valverde.

Grupa D:

Salzburg našeg Amara Dedića (21) poražen je na svom terenu od Real Sociedada sa 0:2. Dedić je odigrao cijeli meč za domaće, a strijelci za Sociedad bili su Oyarzabal te Mendez.

U drugoj utakmici ove grupe Inter je rezultatom 1:0 bio bolji od Benfice. Trijumf timu iz Milana donio je Thuram.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16