Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovina veoma brzo bi trebala riješiti pitanje novog selektora.

U ovom kvalifikacijskom ciklusu N/FSBiH je nakon niza loših rezultata i sve neizvjesnijeg plasmana na Evropsko prvenstvo, prvo smijenio Faruka Hadžibegića, da bi potom manje od dva mjeseca trajala i epizoda Mehe Kodre. Razočarenje zbog toga izrazio je i Vahid Halilhodžić koji je još jednom dao do znanja da nema namjeru dolaziti na klupu Zmajeva.

Vaha nema namjeru, ali je zato za posao selektora Bosne i Hercegovine itekako zainteresovan proslavljeni srbijanski fudbaler Savo Milošević koji je već obavio razgovore sa Zvjezdanom Misimovićem. To je potvrdio i u kratkom razgovoru za Reprezentacija.ba portal.

 Mogu potvrditi da je bilo kontakta sa Zvjezdanom Misimovićem. Moje lično mišljenje po pitanju toga je pozitivno. Znam da se reprezentacija nalazi u komplikovanoj situaciji, ali od izazova nikada nisam bježao. Uostalom, tu sam i rođen, nije mi stran fudbal u Bosni i Hercegovini niti generalno prilike u i oko reprezentacije – rekao nam je Milošević.

Proslavljeni srbijanski fudbaler kaže da poznaje lično i nekolicinu reprezentativaca,. Dodao je i da ne treba očekivati čuda u kratkom vremenu, svejedno, da li to na koncu bio on ili neko drugi…

– Složit ću da je potreban kontinuitet. Bez toga ne ide, jer, realno gledajući, niko nema čarobni štapić da nešto uradi za mjesec, dva. Da li ću insistirati na tome? Nisam u poziciji niti bilo ko može primorati nekoga na nešto.  Ali, da priča mora biti ozbiljna – mora, zaključio je. 

Miloševića na trenerskoj sceni nije bilo zadnje dvije godine otkako je završio epizodu u Ljubljani. Nakon završetka igračke karijere radio je najrpije kao pomoćnik Branka Brnovića u reprezentaciji Crne Gore, a prije Olimpije, prvi samostalni posao imao je u Partizanu gdje je za godinu i po osvojio Kup Srbije.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16