U vrijeme kada Zrinjski piše najuspješnije stranice klupskog fudbala u Bosni i Hercegovini, reprezentativcni fudbal – sušta suprotnost. Ni era Mehe Kodre na klupi Zmajeva nije potrajala. Nakon nepuna dva mjeseca i samo dvije takmičarske utakmice u N/FSBiH odlučili su da se zahvale nekadašnjem asu Barcelone i potraže novo rješenje na klupi.

Ako pitate ljude koji sjede u N/FSBiH, Kodri su presudili isključivo rezultati – jedna pobjeda i jedan poraz. Porazom na Islandu praktički su izgubljene sve šanse da se državni tim kroz kvalifikacije domogne plasmana na Evropsko prvenstvo.

– Na sjednici Komiteta za hitnost nije usvojen Kodrin izvještaj i u dogovoru s njim odlučeno je da svako krene svojim putem. Ugovorom je bila definisana odredba da, ukolko se ne usvoji izvještaj selektora, isti se može raskinuti. To je i učinjeno. Zašto? Da su rezultati bili povoljniji, bila nam i dalje otvorena vrata Evropskog prvenstva kroz to drugo mjesto, ovako već… Gotovo nemoguće – kazao je član Izvršnog odbora N/FSBiH Fuad Čolpa za Reprezentacija.ba portal.

Ko će preuzeti državni tim, pitanje je koje je ovih dana najaktuelnije u medijima. Nakon što je Vahid Halilhodžić po ko zna koji put rekao “ne” zbog klime i ambijenta u i oko reprezentacije, kao kandidati spominju se Savo Milošević te Vedad Ibišević.

– Izvršni odbor će po mojoj pretpostavci do kraja nedjelje biti sazvan i potom će donijeti konačnu odluku. I ja čitam o imenima, vjerujte da nisam pretjerano upućen, sportski direktor je taj koji obavlja razgovore i koji će sve to prezentirati. Uglavnom, brzo će to biti, čekaju nas utakmice s Lihtenštajnom i Portugalom, treba objaviti i spisak…, dodao je.

Navijači, s druge strane, o velikim rezultatima i takmičenjima više i ne razmišljaju. Sve misli su usmjerene u pravcu – kako da se reprezentacija izvuče iz duboke krize. 

(Reprezentacija.ba)