U protekla tri dana odigrane su sve utakmice 7. kola Premijer lige BiH.

Kolo su otvorili Sloga Meridian i Tuzla City, a na kraju su domaći slavili sa 2:1. Golove za Slogu postigli su Batar i Vidić, dok je za Tuzlu strijelac bio Hadžić. Meč u Doboju je gledalo 600 gledalaca.

Željezničar je razočarao svoje navijače i na Grbavici je poražen od GOŠK-a sa 3:2. Za Plave su strijelci bili Mekić i Haračić, a za Gabeljane Skorup, Hasukić i Nižić. Na Grbavici je bilo prisutno 7.200 navijača.

Ljepoticu kola odigrali su Igman i Velež. Rođeni su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka slavili pobjedu od 4:2. Golove za Igman su dali Ramić i Bešagić, a za Velež Vehabović, Suljić, Haskić i Guliashvili. U Konjicu je bilo 2.500 gledalaca.

Sarajevo je nastavilo sa sjajnim partijama i na Koševu su pred 8.200 gledalaca savladali Zrinjski sa 1:0. Gol odluke je u 90. minuti postigao Oliveira.

Široki Brijeg je na svojoj Pecari pobijedio Zvijezdu 09 sa 2:1. Golove za domaćina su postigli Mamić i Lukić, a za goste Veličković. Na ovoj utakmici bilo je prisutno 1.500 navijača.

Banjalučki Borac je uz dosta muke savladao Posušje. Jedini gol viđen je u 87. minuti kada je Marić postigao autogol. U Banjaluci je bilo 2.000 gledalaca.

Dakle, u 7. kolu Premijer lige BiH postignuto je 19 golova, dodijeljena su tri crvena kartona, a na tribinama je bilo 22.000 navijača.

Sarajevo i Široki Brijeg drže vrh tabele sa po 13 osvojenih bodova. Slijedi Borac sa 12, te Velež sa 11 bodova. Najbolji strijelac prvenstva je Nemanja Bilbija sa pet golova.

Cijelu tabelu pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16