Sarajevo sutra dočekuje ekipu Zrinjskog, a medijima se danas obratio trener Bordo tima, Simon Rožman.

“Iza nas je zanimljivih 14 dana. Imali smo dosta problema s virozom i bilo je puno sprinta ka WC-u”, šaljivo je rekao Rožman o virozi koja je pogodila igrače Sarajeva.

“Imali smo problema, ali ova sedmica je jedna od boljih otkad sam tu. Odradili smo šta smo željeli. Jučer su se vratili mladi reprezentativci i u dobrom smo stanju.

Čeka nas uzbudljiva utakmica i jedva je čekamo. Čestitao bih Zrinjskom na plasmanu u grupnu fazu, a to je naša želja za narednu godinu. Očekujem ih u najboljem izdanju i to želim jer je to dobar test za nas da vidimo gdje smo. Očekujem pravi derbi, kvalitetnu utakmicu, a znamo kako će se oni postaviti.

“Znam u kakvoj su oni situaciji jer sam to prošao kao trener. Evropa sigurno troši, ali ti i daje motiv da budeš sve bolji. Očekujem ih u najboljem izdanju jer znaju gdje dolaze. Respektiramo ih, ali imamo svoju računicu. Nikog se ne bojimo na Koševu.

Želimo se prezentirati u najboljem izdanju. Nije to još naš maksimum, apsolutno, ali vjerujem u moje igrače, njihovu kvalitetu i zajedništvo. Želim da ono što rade na treninzima prenesu na utakmicu”, rekao je Rožman.

Utakmica Sarajevo – Zrinjski igra se u subotu od 20:45 sati.

Tabelu i raspored Premijer lige BiH pogledajte ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16