Željezničar će u okviru 7. kola Premijer lige BiH dočekati GOŠK, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili trener, Nermin Bašić i prvotimac, Haris Ovčina.

“Mislim da smo se dobro regenerirali, cilj je bio da je regeneriramo, da se vratimo svježiji, željni fudbala, dokazivanja. Iskoristili smo pauzu za dodatno spajanje tma. Puno ulažemo u tim, ne u individualce, da budemo svi kao jedan, da se puno družimo i van terena.

Vratili smo se na fabričke postavke, da kažem, sa nekim mojim zamislima. Modeliramo našu igru, nije to na nivou na kojem želimo da budemo, ali radimo. Radili smo na posjedu, na kreativnosti, na alternativama koje želimo da vidimo. Prije svega da budemo hrabri, kao prije dva mjeseca, sa puno energije, žara, onako kako ja vidim želju.

Lijepa stvar je da su se svi igrači vratili, pa i Štilić, što me raduje. Abdul i Gasal, reprezentativci, danas će se priključiti treninzima nakon pauze. Sjajna je atmosfera. Dobili smo i novo pojačanje, dečko sa odličnim CV, dečko igra dvije pozicije, a meni je bitno uvijek da igrači mogu pokriti dvije pozicije. Nadam se da će se što prije prilagoditi i on nama i mi njemu”, kazao je Nermin Bašić.

Utakmica Željezničar – GOŠK igra se u petak s početkom od 18:30 sati.

Tabelu, raspored i statistiku Premijer lige BiH pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16